Na een week hard trainen stond voor SV Colmschate ’33 1 afgelopen zondag het eerste oefenduel op het programma. Er werd gespeeld tegen 4e klasser SV Haarle. De nieuwe hoofdtrainer Rowdy van der Hoop kon beschikken over nagenoeg een volledige selectie. Alleen Aron Mabrouki (vakantie) en Ruben Gertsen (weekend weg) ontbraken bij de geel-zwarten.

SV Colmschate ’33 begon erg sterk aan het duel. De vernieuwde ploeg oogde gretig, energiek en liet de bal op hoog tempo rondgaan. De eerste grote kans voor SV Colmschate ’33 ontstond in de 9de minuut. Noah Patty kwam op de rechterkant van veld aan de bal, stuurde Jaroah Sneller weg en hij bediende op zijn beurt Daan Vegelin, maar de poging van Vegelin spatte uiteen op de lat.

De 2de grote kans kwam op naam van Noah Patty. Na een mooie crosspass van nieuweling Ufuk Dulkaroglu, passeerde Patty twee tegenstanders, kwam vrij voor de doelman maar laatstgenoemde wist met een goede reflex de 1-0 te voorkomen. Ruim 5 minuten voor de rust kreeg SV Colmschate ’33 dan toch waar het recht op had. Na goed druk zetten op het middenveld, stuurde de van DAVO overgekomen Mitchel Pinkster de bal in de diepte op Daan Vegelin, die dit keer de korte hoek vond: 1-0.

Direct na rust probeerde Colmschate het initiatief uit te drukken in een 2-0 voorsprong. De eerste kans werd nog om zeep geholpen door Jard Kamperman Leferink. Na een mooie combinatie door de as, werd Jard Kamperman Leferink de diepte in gestuurd, waarna hij na een mooie lob de bovenkant van het doel vond.

Na 57 minuten spelen werd het dan toch 2-0. Na een razendsnelle counter werd Hidde Hekkert weggestuurd aan de rechterkant van het veld, die dreigde richting goal maar gaf een mooie voorzet op Israel Blom, die met dit buitenkansje wel raad wist. Hierna werd SV Colmschate ’33 wat slordiger. De linies werden wat te groot, en mede door het weer werd het moeilijker om druk te blijven zetten op SV Haarle. Dit resulteerde in een grote kans voor SV Haarle, maar keeper Ian Bos reageerde erg goed met een fantastische reflex op de doellijn.

In de 67ste minuut liet SV Haarle ziet dat het goed kon voetballen. De spits van SV Haarle week uit naar de rechterkant en gaf de bal hard, strak en laag voor, waarna de linksbuiten van SV Haarle de bal wonderschoon binnen tikte met een bal achter het standbeen langs: 2-1.
Snel na deze tegentreffer had Hidde Hekkert de goal van de wedstrijd op zijn voet. Linksback Jorren Nijenhuis rukte op aan de linkerkant, gaf de bal hard voor, waarna de bal afketste ruim 20 meter voor de goal, waarna Hidde Hekkert zich geen moment bedacht en de bal vanuit de lucht in één keer op de wreef nam. De doelman van SV Haarle redde op fantastische wijze! Een poging dat zeker meer had verdiend.

Na deze grote kans gebeurde er nog weinig voor beide doelen. Tot de 86ste minuut: nieuweling Alan Jahya kapte zijn man uit, gaf strak voor en bij de 2de bal stond Jard Kamperman Leferink klaar om de bal binnen te werken: 3-1.

SV Colmschate ’33 speelt 16 augustus 2020 hun volgende wedstrijd. Zij spelen dan om 12.00 thuis tegen SV Twello.