Het beloofde een erg mooie voetbalmiddag te worden op Sportpark de Achterhoek. Op het zonovergoten voetbalcomplex stonden 2 ploegen tegenover elkaar die goed in vorm zijn en beide een voetballende intentie hebben. Dit bleek ook vanaf het eerste fluitsignaal tot uiting te komen.

Na ruim 20 seconden kreeg Dean ter Stege een gigantische kans om de 1-0 te maken. Alleen voor de keeper mikte hij op de voeten van de doelman van KCVO. Een aantal minuten later probeert Dean ter Stege de inlopende Jard Kamperman Leferink te bedienen, maar het is de doelman die de bal vlak voor Kamperman Leferink wegtikt.

SV Colmschate ’33 begint goed aan de wedstrijd, maar het is KCVO dat onverwachts op 0-1 komt. Na 16 minuten spelen wordt er balverlies geleden in de opbouw en bedient Melvin Balk rechtsbuiten Edwin Stegeman en die laat deze kans niet onbenut: 0-1! Voor de thuisploeg een domper nadat het goed begon, agressief druk op de bal zette en erg comfortabel leek aan de bal.

Na de 0-1 is SV Colmschate ’33 het zichtbaar even kwijt. Er wordt minder agressief druk gezet op de bal, en het vertrouwen is eventjes zoek. Dit leidt in de 33e minuut bijna tot de 0-2. Na een corner van SV Colmschate ’33 wordt het duel op de middellijn verloren en is het Melvin Balk die aan de rechterkant van de 16 opduikt voor Yoel Finke. Laatstgenoemde houdt zijn doel klein, waardoor Melvin Balk de bal voorlangs schiet.

In de tweede helft vervolgt zich een boeiende wedstrijd, maar met weinig kansen. Het is een gevecht op het middenveld met harde maar faire duels waarbij beide partijen voetballend proberen tot kansen te komen. Na 57 minuten gebeurt er dan een erg vervelend moment. Een lange bal blijft hangen op de zijlijn en het is linksback Jorren Nijenhuis die hard met zijn hoofd in aanraking komt Duncan Leerkes van KCVO. Waar Nijenhuis een gigantische bult op zijn hoofd heeft, is Leerkes er minder goed aan toe. Beide heren worden er direct afgehaald en vervolgen hun weg, buiten het veld, naar de spoedpost. Gelukkig gaat het op dit moment goed met beide heren.

Nadat de wedstrijd zo’n 10 minuten heeft stilgelegen, gaat SV Colmschate ’33 verder op zoek naar de gelijkmaker. Fysieke duels van beide ploegen zorgt ervoor dat er weinig kansen komen voor beide ploegen. Een schot van afstand wordt makkelijk gekeerd door Yoel Finke. In de 81e minuut lijkt Kevin Bierman alleen op de keeper af te gaan, maar het was de grensrechter van KCVO die (opnieuw) de situatie afvlagt.

In de 87e minuut kreeg KCVO dé kans om het duel in het slot te gooien. Het was jongeling Dani Bronsink die (opnieuw) Melvin Balk bediend. De sterk keepende Yoel Finke is opnieuw een sta-in-de-weg met een katachtige reflex.

In de 94e minuut kwam de laatste grote kans op naam van Dean ter Stege. Vanuit een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal plots terecht voor de voeten voor de spits. Ter Stege had niet door hoeveel vrijheid hij had en besluit de bal op de 5 meter ineens te koppen. Hij beland in de handen van doelman Bronsink. Dit was het laatste wapenfeit van de geel-zwarten.

Een onnodige nederlaag voor SV Colmschate ’33 dat opnieuw laat zien dat ze erg goed mee kunnen tegen de topploegen uit de competitie. Veel credits van de tegenstander, maar daar koopt de ploeg uit Colmschate helaas niets voor.

Volgende week zondag 20 maart opnieuw een pittige wedstrijd. Dan speelt SV Colmschate ’33 om 14 uur een uitwedstrijd in Zutphen tegen AZC.