Voor zowel SV Colmschate ’33 als WWNA uit Wenum Wiesel stond er een erg belangrijke wedstrijd op het programma. WWNA kampte al wekenlang met veel afwezigen en is zodoende niet lekker uit de winterstop gekomen. Colmschate is voetballend prima uit de winterstop gekomen, met 2 overwinningen en een gelijkspel en 3 verliespartijen tegen de top 3 uit de competitie. Beide ploegen snakken naar 3 punten!

Dat er voor beide ploegen veel druk op stond was zeker in het eerste half uur goed zichtbaar. Er werd van beide ploegen erg veel strijd geleverd, maar dit resulteerde niet in kansen. Tot minuut 33! Vanaf de linkerkant vond WWNA de ruimte en de bal kwam voor de voeten van de beste man aan WWNA kant: Menno Sellaiyah. Hij neemt de bal goed aan en staat oog in oog met doelman Yoel Finke, maar Finke komt als winnaar uit de strijd. Ondanks dat het een matige eerste helft was van beide kanten, was het wel WWNA dat wat makkelijker voetbalde en de bal wat makkelijker van voet naar voet liet gaan, zonder hierbij gevaarlijk te worden.

De ruststand was zodoende geen verrassing: 0-0. Waar SV Colmschate ’33 in de eerste helft nog wat tam was, kwam de thuisploeg ijzersterk en zeer scherp uit de kleedkamer. Met agressief druk op de bal, en scherpte in de duels werd WWNA teruggedrongen op eigen helft. De eerste kans was hierbij dan ook voor de thuisploeg. Na een goede wisselpass kwam de bal terecht bij Jaroah Sneller. Sneller neemt de bal goed aan, maar keeper Jaspers weet de 1 op 1 situatie met de voet te keren.

De volgende kans is daarna voor Dean ter Stege. Het is Jard Kamperman Leferink die Ter Stege vindt in de 16 meter, maar het schot van de spits gaat voorlangs. Op het moment dat het wachten lijkt op de 1-0 is het plotseling WWNA dat de 0-1 maakt. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Kevin Manenschijn snoeihard op een tegenstander geschoten, en valt pardoes voor de voeten van Sellaiyah die voor een zowat leeg doel binnen kan werken: 0-1. Een erg gelukkig doelpunt, dat op dat moment hard binnen kwam bij de geel-zwarten.

Waar SV Colmschate ’33 voor de winterstop nog wel is erg lang de draad kwijt kon zijn na zo’n doelpunt, liet de ploeg zien dat het na de winterstop veel stappen gemaakt heet. SV Colmschate ’33 blijft combineren, en dit zorgt ervoor dat 6 minuten na de openingsgoal de stand alweer gelijk is. Na een mooie aanvalsopzet tussen Jaroah Sneller en Noah Patty is het Dean ter Stege die wordt gevonden. Dean ter Stege trekt de bal hard en laag voor de goal langs en het is Jard Kamperman Leferink die de 1-1 binnen schiet. Een goede goal!

Daarna is meteen duidelijk wat SV Colmschate ’33 wilt: de overwinning. De eerste grote kans is voor Dean ter Stege. Een slimme bal van Rik Traanman stuurt Dean ter Stege alleen op de doelman af, maar het is Jaspers die opnieuw als sterkste uit de strijd komt. Een goede redding van de goede doelman van de gasten uit Wenum Wiesel.

Daarna volgt er een domper voor de thuisploeg. Na een goede combinatie over links staat de defensie van Colmschate ’33 niet helemaal goed en is het Menno Sellaiyah die alleen op keeper Yoel Finke af kan. Deze kans moet je hem niet geven, en hij maakt het dan ook goed af: 1-2. SV Colmschate ’33 krijgt in de 2e helft een lesje efficiëntie van de ploeg uit Wenum Wiesel. SV Colmschate ’33 komt na de 1-2 erg goed weg. Een miscommunicatie achterin bij SV Colmschate ’33 geeft Wilpshaar de kans om de 1-3 te maken, maar het is Yoel Finke die de bal keert.

Daarna volgt er een hectische slotfase waar bij de irritaties van beide kanten hoog oplopen. SV Colmschate ’33 krijgt nog een aantal goede kansen via de gretig ingevallen Hidde Hekkert en Jard Kamperman Leferink.

De bal lijkt er niet in te willen, en de uitploeg lijkt met hun eerste drie punten na de winterstop aan de haal te gaan. Tot aan de 11e (!) minuut van de blessuretijd! Het is Rick Janssen die aan de rechterkant omver geduwd wordt en de vrije trap volgt. Het is de laatste trap van de wedstrijd! Jaroah Sneller gaat achter de bal staat en de bal blijft liggen in de 16 meter. Waar iedereen denkt aan een strafschop op een tackle op Aron Mabrouki is het (opnieuw) Jard Kamperman Leferink die daar anders over denkt: de spits schiet de bal zonder na te denken snoeihard tegen de touwen aan: 2-2!

Waar SV Colmschate ’33 vindt dat dit loon naar werken is zal WWNA zich ongetwijfeld bestolen voelen. Normaal gesproken krijg je met slimmigheidjes en tijd winnen nooit meer de tijd terug die je rekt, maar arbiter Wiggers besloot om alle momenten bij elkaar op te tellen, en 11 minuten erbij te geven!

Waar het in de eerste seizoenshelft nog wel is tegen zat voor SV Colmschate ’33 zat het nu gelukkig een keer mee. Volgende week staat er een gigantisch belangrijke pot op het programma. Na de overwinning van Activia is Vaassen de nieuwe rode lantaarndrager. Vaassen is de volgende tegenstander van Colmschate ’33. Hier willen de Deventenaren een stap zetten naar lijfsbehoud!

Zondag 10 april 2022, 14.00: SV Vaassen 1 – SV Colmschate ’33 1