Na een lange voorbereiding van 8 weken stond dan eindelijk de seizoensopening voor SV Colmschate ’33 op het programma. Albatross opende vorige week de competitie al met een 0-0 gelijkspel tegen ABS uit Bathmen.

SV Colmschate ’33, startend met 3 nieuwelingen in de basis, begon fel aan de wedstrijd, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Na een vroege voorzet vanaf de rechterkant was het spits Luke van Werven die de bal naast kopte.

Na deze kans kwam SV Colmschate ’33 beter in de wedstrijd en de uitploeg het spel naar zich toe. De eerste grote kans was voor Jard Kamperman Leferink. Na goed werk van Cali Daniel komt Jard Kamperman Leferink oog in oog met doelman Marvin de Bont, maar laatstgenoemde komt als winnaar uit de strijd.

Dit is wel het startschot van een aantal goede kansen die SV Colmschate ’33 krijgt. Het zijn (opnieuw) Jard Kamperman Leferink, Cali Daniel én Stan Haitsma die de openingstreffer op hun schoen hebben, maar het is continu de sterk keepende Marvin de Bont, en eenmaal Rico van de Linde die de brilstand op het bord houdt.

Tot aan de 39e minuut.. Nadat een voorzet terecht komt bij Jard Kamperman Leferink en Stan Haitsma is het laatstgenoemde die nieuwkomer Lars Kamperman Leferink weet te vinden en die kopt raak: 0-1! Een verdiende voorsprong voor de geel-zwarten.

Na de rust komt SV Colmschate ’33 goed uit de kleedkamer. Er wordt goed en makkelijker gecombineerd en SV Colmschate ’33 weet continu de vrije man te vinden. De eerste grote kans komt dan ook op naam van Cali Daniel. Na een goede actie van Stan Haitsma, bediend hij Cali Daniel, maar vanaf een meter of 8 krijgt hij de bal niet goed op zijn voet.

Daarna lijkt Jard Kamperman Leferink het duel te kunnen beslissen. Na een enorme streep van doelman Yoel Finke is het Jard Kamperman Leferink die oog in oog komt met Marvin de Bont, maar het is De Bont die de bal keert!

Na deze grote kans veranderd het spelbeeld. Albatross gaat nog sneller de opportunistische lange bal in de 16 meter gooien, en SV Colmschate ’33 heeft moeite om hieronder uit te spelen. Daardoor moet de uitploeg de laatste 20 minuten vechten om de voorsprong te verdedigen.

Jard Kamperman Leferink toont zijn waarde achterin door nog een bal van de lijn af te halen in de 79e minuut.

Hierna geven de geel-zwarten geen kans meer weg, en zijn zelfs de grootste kansen nog voor SV Colmschate ’33. Kevin Bierman en Hidde Hekkert krijgen beide een gigantische kans, maar waarbij Bierman de keeper op zijn weg vindt, schiet Hidde de bal voorlangs.

Eindstand: 0-1

Een zwaarbevochten, maar terechte zege voor SV Colmschate ’33. Een duidelijke conclusie is toch wel dat de geel-zwarten de wedstrijd sneller in het slot moeten gooien. Enorm veel kansen werden er gemist. De verdediging stond daarentegen als een huis.

Aanstaande zondag neemt SV Colmschate ’33 het op tegen SC Overwetering.

14.00: SV Colmschate ’33 – SC Overwetering.