Voor SV Colmschate ’33 was het na 3 maanden wachten eindelijk zo ver: de competitie wordt weer hervat! De geel-zwarten gingen op bezoek bij Overwetering dat een week eerder de competitie al had hervat. Zij wonnen met 1-0 van ABS uit Bathmen en wilden ongetwijfeld deze zege een goed vervolg geven om de weg naar boven vast te houden. Bij Overwetering staat tevens een bekende van SV Colmschate ’33 aan het roer. Oud speler, en tevens nog SV Colmschate ’33 lid, Sander Poll is hoofdtrainer bij de ploeg uit Olst.

In de openingsfase van de wedstrijd was het Colmschate ’33 dat de eerste mogelijkheid creëerde. Vanuit een cornerbal van Hidde Hekkert was het Kevin Manenschijn die de bal over het doel schoot. Vanaf dat moment was het Overwetering dat de klok sloeg. In de 8e minuut was het de rechtsback die alleen op debutant Yoel Finke kwam, maar de nieuwbakken doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Een paar minuten later leek Overwetering verdiend op 1-0 te komen. Een klutsbal kwam voor de voeten van Remon Elshof, maar de goaltjesdief werd teruggevlagd wegens buitenspel. Ruim 5 minuten later was het dan tóch raak. Na een snelle spelverplaatsing van Overwetering kwam er een strakke voorzet. Deze voorzet werd zeer ongelukkig door Rick Janssen in het eigen doel gewerkt: 1-0. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, dat veel energieker oogde dan de gasten uit Deventer.

Vlak na de 1-0 kwam SV Colmschate ’33 goed weg doordat Overwetering voor de 2e keer in de eerste helft de bal, via Oosterwijk, op de paal mikte. Daarna lijkt Overwetering het duel in het slot te gooien. Een diepgaande Tom Koers geeft de bal hard en laag voor de goal en dit was voor Bram de Haas een makkelijke prooi: 2-0.

Na 30 minuten leek SV Colmschate ’33 van de schrik te zijn bekomen. Er wordt sneller doorgestapt op uitblinker Jelle Lucassen en daardoor weet de uitploeg wat meer in de duels te komen. Dit leidt in de 43e minuut voor een goede mogelijkheid voor Hidde Hekkert. Rik Traanman bedient Hekkert goed in de diepte, maar het is de ervaren Maikel van Breukelen die de inzet van de jonge aanvaller nog net weet te blokken.

Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft is het SV Colmschate ’33 dat domineert en beduidend een betere 2e helft speelt dan de eerste 30 minuten. De uitploeg heeft veel de bal, vindt elkaar wat makkelijker, maar weet moeizaam tot kansen te komen. Er dreigt 1 grote kans te komen voor, opnieuw, Hidde Hekkert. Jaroah Sneller wordt vrijgespeeld aan de rechterkant en steekt de bal fantastisch tussen Tom Koers en Jelle Lucassen door en lijkt Hidde Hekkert vrij voor doelman Paul Vlaskamp te zetten. Echter is de aanname van Hidde Hekkert niet goed genoeg, waardoor de vrije kans verdwenen is.

In de 78e minuut verdwijnt alle hoop op een aansluitingstreffer. Het is Remon Elshof die, opnieuw uit een voorzet, de 3-0 maakt. Even later is het slotakkoord voor invaller Dennis Willemsen. Hij is de verdediging de baas en tekent voor de 4-0 en dat is de einduitslag van deze wedstrijd.

Waar SV Colmschate ’33 erg matig begon het eerste half uur, wist het zich goed te herstellen tot aan de 3-0. Het veldspel was in deze periode prima, alleen wisten de Deventenaren te weinig échte kansen af te dwingen en leidt zo een ietwat geflatteerde 4-0 nederlaag.

Volgende week staat er voor SV Colmschate ’33 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dan neemt de club het op in een derby tegen Turkse Kracht. Beide clubs willen zo snel mogelijk uit de degradatiezone en het belooft een mooie strijd te gaan worden.

27 februari 2022, 14.00: SV Colmschate ’33 1 – Turkse Kracht 1

Bronclubcorrespondent SV Colmschate
Vorig artikelSchalkhaar wint thuisduel van naaste concurrent GVV Eilermark en klimt naar de tweede plek