Zaterdag 19 februari stond er een spannende wedstrijd op het programma namelijk Sportclub Deventer tegen Almen. Met een overwinning zou Almen boven Sportclub Deventer in de ranglijst komen te staan.

De wedstrijd was vanaf de eerste minuut meteen boeiend. De grasmat van Almen was glad waardoor veel spelers uitgleden. Sportclub Deventer kwam in de eerste 10 minuten al een aantal keer goed door: twee keer de lat en een keer de paal werden geraakt door de ploeg uit Deventer. Uiteindelijk kwam Sportclub Deventer toch op 0-1 voorsprong door een klutsgoal uit de corner die werd ingeschoten door Million. Na de goal gebeurde er veel waaronder een aantal grote kansen van Sportclub. Almen had ook een aantal goede kansen waar tot 3 keer toe de bal van de lijn werd gehaald door spelers van Sportclub. Uiteindelijk wist Almen de bal er toch in te krijgen door een goede voorzet van de rechterkant en de linksbuiten die beheerst afrondde. Na de 1-1 werd Almen gevaarlijker en wist uiteindelijk ook de 2-1 te scoren wat ook meteen de ruststand was.

In de tweede helft zette Almen de lijn door en was het feller dan Sportclub, waarbij Almen nog een aantal kansen creëerde. Later zette de keeper van Almen de spits 1 op 1 door een goede lange uittrap. Keeper Lammertink kwam uit, maar net niet meer op tijd. De spits lobte de bal er overheen: 3-1. Sportclub moest de late minuten nog flink aan de bak. Met een aantal wissels werd geprobeerd het tij nog te keren. Kai Alberts van JO19-1 mocht zich als debutant laten zien in het eerste elftal. In de laatste seconden werd Robin IJzerman alleen op de keeper afgestuurd en maakte nog de 3-2. Net te laat want 1 minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een al met al een zwak resultaat voor Sportclub Deventer, terwijl het zo goed begon. Volgende week speelt Sportclub Deventer een thuiswedstrijd tegen Gorssel die moet gewonnen worden. Een mooi moment om zich op dit resultaat te revancheren. Almen is volgend weekend vrij.

Viaclubcorrespondent SV Almen
Vorig artikelSV Colmschate ’33 komt te laat op stoom en lijdt harde nederlaag (4-0)