Afgelopen zondag was voor SV Colmschate ’33 dé dag om afstand te nemen van de directe concurrentie. SV Colmschate zit er de laatste weken goed in en ging met vol vertrouwen richting Vaassen. Dit was echter gedurende de gehele wedstrijd niet te zien. Er was geen ploeg te zien die afstand kon nemen van de concurrentie en aansluiting kon vinden bij de middenmoot. De uitploeg mazzelde in de 95ste minuut van de wedstrijd en nam een punt mee uit Vaassen: 1-1.

SV Colmschate ’33 leek goed aan de wedstrijd te beginnen. Het was Hidde Hekkert die na 3 minuten 2 man passeerde en op de rand van de 16 kon uithalen. De bal strandde in de handen van de keeper. Na deze poging van Hekkert leek eigenlijk alles mis te gaan bij de uitploeg. Op het slecht bespeelbare veld in Vaassen hadden de geel-zwarten moeite om elkaar te vinden en ontbrak de overtuiging en lef aan de bal.
Daarnaast werd de 2e bal ook niet of nauwelijks gewonnen, waardoor goed zichtbaar was dat Vaassen in de wedstrijd aan het groeien was zonder echte kansen te creëren. Tót aan de 37e minuut.

In de zestienmeter werd spits Alex Sangers ingespeeld met zijn rug naar de goal. Hij kreeg veel te veel ruimte om te draaien en schoot in de korte hoek de openingstreffer binnen: 1-0. Gedurende de 1e helft werden er verder geen kansen meer bij elkaar gespeeld. De 2e helft zou en moest beter. Het eerste kwartier na rust leek dit echter nog niet aangekomen bij de Deventenaren. Na 53 minuten krijgt Vaassen dé kans om de wedstrijd op slot te gooien. Vanaf de linkerkant komt Ousmane Barry alleen voor doelman Yoel Finke, maar het is Yoel Finke die met een fantastische redding zijn ploeg in de wedstrijd houdt.

Vanaf een kwartier na rust lijkt SV Colmschate ’33 ook mee te gaan doen in de 2e helft. Na goede schotkansen van Hidde Hekkert en Kevin Bierman heeft Noah Patty de gelijkmaker op zijn voet. Vogelvrij vanaf een meter of 8 kan hij raak schieten, maar hij schiet op de doelman van Vaassen. Wát een kans!

Na 78 minuten spelen lijkt het heel erg moeilijk te gaan worden voor SV Colmschate ’33, omdat het ook numeriek nog in een ondertal terecht komt: Sirat Sahebzadeh komt oog in oog met Rick Janssen en passeert hem. Rick Janssen moet aan de noodrem trekken, maakt een overtreding en krijgt zijn 2e gele kaart, dus rood. Vanaf dat moment vergeet Vaassen gebruik te maken van de ruimtes die ontstaan en blijft SV Colmschate ’33 geloven in een resultaat.

En déze komt er ook. In minuut 95 (!) is het Hidde Hekkert die aan de linkerkant Dean ter Stege ziet vrij staan. Dean ter Stege geeft de bal hard en laag voor het doel en daar staat Noah Patty om de bal tegen de touwen te schieten: 1-1! Voor SV Colmschate ’33 een belangrijk punt, maar ook een ” wake up call” dat het beter zal moeten de laatste 9 wedstrijden om degradatie af te wenden.

Maandag 18 april 2022 speelt SV Colmschate ’33 een thuisduel tegen Sportclub Brummen, het team van Djordi van der Hoop, oud trainer en het jongere broertje van de hoofdtrainer van SV Colmschate ’33, Rowdy van der Hoop.