Voor niets naar Deventer: wedstrijdverslag Sallandia 1 -SV Terwolde 1

Het was een wedstrijd waarbij het, ondanks het zonnetje, gewoon koud en kil was. Enerzijds kwam dat door de (water) koude wind en anderzijds hing er totaal geen sfeer rondom het veld omdat er door de Corona maatregelen, uiteraard, geen publiek aanwezig mocht zijn.

De wedstrijd was eigenlijk in 2×10 minuten reeds gelopen en dan wel in het voordeel van de thuisploeg. Terwolde liet zich in de eerste 10 minuten van beide helften dan ook volledig verrassen. In de 1e helft kwam Sallandia in de 12e minuut al met 1-0 voor die in de 15e minuut alweer werd opgevolgd door de 2-0. Tja dan loop je al weer behoorlijk achter de feiten aan.

In het tweede deel van de eerste helft kreeg Terwolde wel iets meer grip op de wedstrijd maar Sallandia speelde achterin zeer compact waardoor er, buiten een paar speldenprikken van Terwolde om. geen doorkomen aan was. Direct na rust, terwijl Terwolde eigenlijk op jacht moest gaan naar de aansluiting, was het gelijk alweer raak voor Sallandia en werd het 3-0.

Je kon niet zo gauw met de ogen knipperen of de bal lag vanaf de aftrap alweer bij Terwolde in het doel; 4-0 dus. Dan denk je bij jezelf wat een off-day vandaag, hier valt totaal geen eer aan te behalen. Of.. toch nog wel voor diezelfde eer maakte Milan Koers in de 75e minuut een prachtig doelpunt door een mooie voorzet van Thomas Leurink, die regelmatig mee naar voren kwam, met zijn rechter voet hoog uit de lucht te plukken en vervolgens wederom met zijn rechtervoet keihard de 4-1 in te schieten.

Daarna kreeg Terwolde nog wel een kans via een vrije trap, die door Ronald Mulder netjes bij Max van Gerrevink werd afgeleverd, echter het daaropvolgende schot op goal werd goed gepareerd. Hetzelfde wat daarna ook gelde voor de strakke kopbal van Jelmer Bellert in de rebound. Tot slot volgde er nog een dikke kans van Max van Gerrevink die helaas net naast het doel schoot.
En dat was het dan wel zo’n beetje.

Een wedstrijd om heel gauw te vergeten.

Volgende week (28-11) is er geen wedstrijd, op zondag 5 december spelen wij uit tegen SHE (Hall).