SV Schalkhaar was vanmiddag de eerste ploeg in deze competitie die koploper NEO trakteerde op een verdiende nederlaag.  Nog niet eerder had de ploeg uit Borne verloren, maar een sterke tweede helft van SV Schalkhaar was voldoende om NEO pijn te doen.

Doordat Bon Boys uit Haaksbergen wel wisten te winnen staan beide ploegen nu gezamenlijk aan kop, beide ploegen met 35 punten.

Dat SV Schalkhaar hier nog een behoorlijk aantal punten achter staat, heeft te maken met een mindere reeks wedstrijden waarbij de laatste paar weken tegen mindere tegenstanders punten zijn verspeeld.

Mogelijk werkt deze overwinning als doping, want na het openingsdoelpunt van spits David Klopman was SV Schalkhaar vanmiddag fysiek en mentaal de betere ploeg en dat zal vertrouwen geven voor de rest van de competitie.

SV Schalkhaar begon vanmiddag zonder de geblesseerde spelers Rokay Haafkens, Koen Klosters, Jip Ellenbroek en de licht geblesseerde Milan Beumer. Benieuwd hoe de ploeg van Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman het zouden oppakken na nederlagen tegen Bon Boys en Suryoye (afgelopen woensdag). Buitenspeler Kick Brouwer kreeg de kans om zich te bewijzen en mocht vanmiddag starten.

Koploper NEO begon slecht aan de wedstrijd, al na 2 minuten spelen moest verdediger Mauro Lohuis het veld al verlaten met een blessure. De ploeg van trainer Michel Steggink herpakte zich goed en zette SV Schalkhaar onder druk. SV Schalkhaar had weinig mogelijkheden om van de eigen helft weg te komen.

Het eerste gevaar van NEO kant kwam van Stef Rompelaar die de bal vanaf rechts in het zijnet schoot.

Met name NEO middenvelder en loopwonder Max Brunninkhuis was constant het aanspeelpunt en verdeelde het spel gemakkelijk. SV Schalkhaar had het lastig, maar verdedigend stond het vanmiddag prima!

SV Schalkhaar probeerde af en toe met een uitbraak van eigen helft weg te komen, maar dit liep bijna verkeerd af bij balverlies op het middenveld. Met één dieptebal van NEO, na een kwartier spelen, kreeg een aanvaller van NEO vrije doortocht. Deze speler kreeg de bal niet langs de snel uitkomende keeper Jesper Lukassen, die prima redding bracht.

NEO bleef voor het meeste gevaar zorgen, maar konden met de diverse cornerballen en een aantal vrije trappen het verschil niet maken. Telkens waren de sterk spelende Michiel Hullegie en Dalano Haulussy de winnaar.

SV Schalkhaar kreeg een prima mogelijkheid om het openingsdoelpunt te maken. Jason Westerkamp wist Milan te Riele te bereiken, hij controleerde de bal op de borst, maar had teveel tijd nodig om vanaf 11 meter op doel te schieten, zijn schot werd nog net door een verdediger van NEO geblokkeerd.

Een afstandsschot daarna van Jason Westerkamp werd nog weggewerkt door een NEO verdediger, maar de rebound werd door Milan te Riele hoog over het doel van Thijs Terhalle geschoten. Vlak voor rust stichtte SV Schalkhaar nog gevaar vanaf de linkerkant, waar Kick Brouwer met zijn actie en snelheid net niet een medespeler kon bereiken.

Voor NEO een wat teleurstellende eerste helft, voor SV Schalkhaar alle mogelijkheden om het na de thee anders te doen.

Na rust kantelde de wedstrijd dan ook in het voordeel van SV Schalkhaar. Eerst zag het nog linksbuiten Kick Brouwer met een blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door Stijn Rorije.

SV Schalkhaar kwam goed uit de kleedkamer en wist dit in de 49ste minuut te belonen met een doelpunt. Rechterverdediger Luuk ter Mate kreeg aan deze flank de ruimte om op te komen waarna hij de bal precies op maat gaf aan de inkomende spits David Klopman.

Van dichtbij liet hij keeper Thijs Terhalle kansloos, Klopman schoot de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek, 0-1.

Met veel zelfvertrouwen werden de laatste wedstrijden weggespoeld en met fris en attractief voetbal trok SV Schalkhaar de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Waar NEO de eerste helft nog zo dreigend was op de helft van SV Schalkhaar, was SV Schalkhaar vanmiddag verdedigend heer en meester en probeerde via de counter er aanvallend door te komen.

SV Schalkhaar kreeg de nodige kansen en werd steeds sterker aan de bal. Weer was Luuk ter Mate betrokken bij een SV Schalkhaar aanval. Bjorn Duteweert dribbelde de zestien van NEO in en wist de inlopende Luuk ter Mate te bereiken die vervolgens wat ongelukkig over het doel van NEO schoot.

NEO wist niet door de verdediging van SV Schalkhaar te  komen, terwijl SV Schalkhaar steeds gevaarlijker werd in de counter.

Bijna had Milan te Riele de vrije doortocht naar de keeper, maar hij werd door de overigens prima scheidsrechter Richard Makkinga teruggefloten vanwege buitenspel.

SV Schalkhaar bracht Marijn Roelof in het veld voor Joost Brouwer. De mogelijkheid om op een ruimere voorsprong te komen was niet besteed aan Stijn Rorije. Hij werd vanaf links de diepte ingespeeld door Jason Westerkamp, waarna Rorije schuin voor het doel van NEO de bal net langs de verkeerde kant van de  paal schoot.

In de 86ste minuut besliste uiteindelijk Milan te Riele de wedstrijd in het voordeel van SV Schalkhaar. Na balverlies aan de kant van NEO werd de bal subliem doorgetikt door Stijn Rorije op de opkomende Milan te Riele. Hij kon vogelvrij oprukken naar het doel van NEO en schoot de bal, onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek, 0-2. De paar minuten die nog gevoetbald moesten worden kwam SV Schalhaar niet meer in gevaar en het won de wedstrijd met 0-2.

Voor SV Schalkhaar een prima tweede helft en kan het met veel vertrouwen vooruitkijken naar de komende wedstrijden.

Volgende week op 10 april speelt SV Schalkhaar de thuiswedstrijd op de Horsterhoek tegen ATC ’65 uit Hengelo. Aanvang 14.00 uur.