Afgelopen zondag trad de ploeg van Herman Harleman aan tegen TKA, een vierdeklasser uit Apeldoorn. Vanwege -te hoog gras- werd besloten de wedstrijd te spelen op het kunstgrasveld van het naastgelegen CSV Apeldoorn.

Een fel Epse overklaste de Turkse formatie in de eerste helft. In balbezit kreeg Epse alle ruimte voor de opbouw. De combinaties vloeiden rijkelijk via de goed spelende Stan van Brussel, Vedran Fizovic en Rob de Haan. Nadat de eerste kansen geen treffer opleverden was het na 10 minuten wel raak. Ananda Pronk was er “als de kippen bij” toen een afstandsschot van Rob de Haan terugkaatste via de lat. Niet veel later verdubbelde Lars Otten de tussenstand. Hij passeerde behendig de Turkse doelman op aangeven van Silas Muiderman. Epse speelde uiterst scherp en bleef zoeken naar meer treffers. Muiderman zette na een half uur spelen de 0-3 op het scorebord. Na een steekpass van Almir Fizovic kwam Muiderman alleen voor de keeper. Hij faalde niet. Epse bleef de bovenliggende partij en miste veel mogelijkheden om met een groter verschil te gaan rusten. John Moret, de Epser doelman, moest éénmaal handelend optreden na een slippertje in de Epser achterhoede.

De tweede helft een wat evenwichtiger beeld. Linkback Wytze Maas, werd na een verdienstelijk optreden gewisseld. Spits Fizovic en de Haan kregen de tweede helft ook rust. Dit kwam het spel niet ten goede. Epse bleef wel kansen creëren. Muiderman, Pronk en Otten misten in kansrijke positie. Naarmate de 2e helft vorderde meldde echter TKA zich steeds vaker voor het Epser doel. Moret redde een aantal keer bekwaam maar was kansloos op de penalty die in de laatste minuut werd gegeven na een ongelukkige handsbal van Epser verdediger Bart Veneman (1-3).

Na de wedstrijd een tevreden trainer Harleman. Goed spel, 3 punten en geen blessures. Aankomende donderdag speelt Epse een oefenwedstrijd op eigen terrein tegen SVBV (20:00 uur).