SV Epse had vandaag een makkelijke middag en SV Wissel werd getrakteerd op een 5-1 nederlaag.

Rode lantaarndrager SV Wissel begon enigszins verrassend aan de wedstrijd. Het probeerde de achterhoede van SV Epse onder druk te zetten. SV Epse was niet erg onder de indruk en liet Wissel even uitrazen. Na een kwartier nam SV Epse de wedstrijd stevig in handen en drong het Wissel terug op eigen helft.

Rond de 20e minuut liet uitblinker Mike Kaspers op de linkerflank zijn tegenstander de hielen zien en bediende Almir Fizovic op maat. Fizovic scoorde beheerst door bal langs de doelman in het zijnetje te tikken. Je kunt het gedurfd of naïef noemen, maar SV Wissel probeerde telkens van achteruit op te bouwen. Van een opbouw was zelden sprake doordat SV Epse goed druk zette op de achterhoede.

Na een half uur spelen werd de “opbouw” onderschept en kon Stan Van Brussel Fizovic bereiken die de 2-0 op het scorebord zette. Enkele minuten later was het al 3-0. Rida Ammi vond Mike Kaspers die met een strakke schuiver met links de bal in de verre hoek schoot. De ruststand werd door Ammi op 4-0 bepaald. Wederom werd geklungel in de opbouw afgestraft. Ammi liet zich de buitenkans niet ontnemen en schoot in de korte hoek raak.

In de tweede helft creëerde SV Epse vele kansen waarvan er slechts eentje werd benut. Fizovic maakte binnen het uur zijn 3e van de dag. SV Epse was in de 2e helft voetballend wel beduidend minder dan de eerste helft en moest in de 61e minuut een tegendoelpunt incasseren. “Handenbindertje” Remco Beekman ontsnapte op de rechterflank en liet doelman Bryan Eijsvogel kansloos met een strak schot in de verre hoek.

Het laatste half uur verzuimde een slordig SV Epse ruimer afstand te nemen en deelde Wissel wat speldenprikjes uit. De stand veranderde niet meer waardoor SV Epse weer drie punt kan bijschrijven.

Komend weekend gaat SV Epse op bezoek bij koploper CCW’16. Aanvang 14.00 uur.