• “t Kan verkeren” zei Bredero
    Donderdag 7 april 2022.
    Sc Overwetering – KCVO

Na een ongelukkige nederlaag tegen koploper AZC is het vanavond het sterke KCVO dat op bezoek komt. Om de aansluiting met de kopgroep te houden moet er vandaag gewonnen worden. Er staat een stormachtige wind dwars over het veld, niet bevorderlijk voor de nauwkeurigheid van de passes. Overwetering begint met fris aanvallend voetbal, veel diepgang in het spel en met goede combinaties.

De spelers hebben er zin in en KCVO komt nauwelijks aan de bal. Na een onderschepping wordt de bal doorgekopt en Ramon Elshof gebruikt goed zijn lichaam en knalt de bal in het doel; 1 – 0 Overwetering. We blijven goed combineren, maken veel acties en er zijn kansjes. KCVO probeert van zich af te bijten maar Paul Vlaskamp hoeft niet in actie te komen. De wind heeft natuurlijk invloed op het spel, maar wij schijnen daar geen last van te hebben.

In de 28e minuut krijgen we een vrije trap rechts op het middenveld. Waarom? Alleen de scheidsrechter weet waarvoor. Bram de Haas ontfermt zich over de bal. Hij is altijd verrassend. Ook nu. Gedragen door de wind verdwijnt de bal in de bovenhoek, de keeper is kansloos. Een schitterend schot en het is 2 – 0: Het hek is van de dam. Even later wordt Nick Oosterwijk vanaf de middellijn weggestuurd, loopt de 16 in en geeft de keeper geen kans: 3 – 0.

Bijna scoort Tom koers de 4-0 maar de keeper redt. Het is uitstel van executie. Na weer een lange bal op Nick Oosterwijk, na weer een snelle rush scoort hij in tweede instantie de 4 – 0. De rust komt met een ongekende en onverwachte 4-0 stand voor Overwetering. Na de rust een ander beeld. KCVO wil iets terug doen, maar pas in de 52e minuut is er een schot richting doel. Even later moet Paul toch handelend optreden.

Bram de Haas wordt gewisseld, Nick Logtenberg neemt zijn plaats in. Wij worden slordiger, het voetbal is er een beetje uit, zoals ook het tempo. Toch blijven de uitvallen gevaarlijk, zowel over links als over rechts. Maikel van Breukelen wordt vervangen door zijn broer Ferdi en Maik Jansen vervangt Stefan Hekman. Het beeld van de wedstrijd verandert niet. Het gevaarlijkste moment komt in de 73e minuut. Ineens duikt een speler van KCVO op vlak voor Paul Vlaskamp. Hij weet zijn doel schoon te houden, maar krijgt daarbij een flinke schop. Gelukkig kan hij door.

Nick Oosterwijk wordt nog vervangen door Jaimy Zeijseink en hij krijgt nog de kans op 5-0. Helaas voor hem gaat de bal over. Eindstand: Sc Overwetering – KCVO 4-0. Een prima teamprestatie!
    Man van de avond: Nick Oosterwijk.

Verslag: Henk Veurtjes
ViaVerslag: Henk Veurtjes
Vorig artikelGo Ahead Eagles blijft Eredivisionist na effectief optreden tegen WillemII