Op deze zonnige zaterdagmiddag, reizen de mannen uit Deventer af naar Enschede om een kijkje te nemen op de mooie sportfaciliteiten van de universiteit van Twente. Drienerlo-uit staat op het programma.

Het mooie weer lijkt zijn vruchten af te werpen. De warming up oogt scherp. Onze mannen ogen ontspannen en vol zelfvertrouwen. Trainer Wouter Groot Lipman loopt vol vertrouwen over de campus. De mannen spelen vandaag in het rode uittenue.

Drienerlo trapt af om stipt 15.00 uur. De eerste 5 minuten is het aftasten voor beide partijen. Drienerlo moet nog even uitgelegd worden wat buitenspel inhoudt. De thuisploeg komt er al wel een aantal keer gevaarlijk uit! Gelukkig doet Nelson Lammertink, de goalie van de rood-witten, hoog op het veld mee aan het spel.

De rood-witten voeren de druk op en komen steeds vaker in de zestien van Drienerlo. Een vlotte counter van de wit-groenen laat de beer van Drienerlo brullen: 1-0 op het scorebord na 12 minuten. Roan Koekkoek neemt het heft in eigen handen. Hij gaat de solo aan en plaatst de bal in de hoek. De keeper van Drienerlo weet het schot echter te keren.

Een splijtende Drienerlose pass vanuit het middenveld creëert een 1-op-1 situatie met keeper Nelson Lammertink, waarbij hij het af moet laten weten… koelbloedig wordt de mooie pass gepromoveerd tot doelpunt. In de 23e minuut maakt Drienerlo ook de 3-0. Gaat Sportclub Deventer nog voor de remontada om dit nog recht te trekken?

Een aanslag op Roan Koekkoek. De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit! Het balbezit is eerlijk verdeeld, maar aan aanvallen komt Sportclub niet toe. De wedstrijd gaat gestaag verder. We gaan rusten bij 3-0. De mannen uit Deventer zullen er na rust een tandje bij moeten doen, want op deze manier is een gelijkspel moeilijk, laat staan een overwinning: uitgesloten! De wedstrijd gaat weer van start. Nog 45 minuten om het tij te keren. Deventer oogt fris en is klaar voor het 2e deel van deze ontmoeting.

Na het concluderen van het fris uit de kleedkamer komen van Sportclub valt echter wel de 4-0. Een ferme tik op de neus. Een vrije trap op de rand van de 16 een kans om eindelijk wat terug te doen! Roan Koekkoek schiet de bal in de handen van de keeper. Het geloof lijkt na de 4-0 volledig te zijn verdwenen.

Nigel Jongsma ontsnapt. De handrem wordt aangetrokken, Nigel wordt gevloerd en Drienerlo moet verder met 10 man! De daaropvolgende vrije trap op de rand van de 16 is niet noemenswaardig. Het is een middag om ondanks het prachtige weer snel te vergeten. Zelfs met 10 man lijkt Drienerlo niet onder de indruk van Sportclub Deventer…. Het wordt 5-0. Ondanks het verschil in aantallen verandert er niets aan het spelbeeld, een gebrek aan creativiteit sluit zelfs de eretreffer uit.

In deze 90 minuten wist Sportclub geen potten te breken. De wedstrijd eindigt in een pijnlijke 5-0 voor Drienerlo. Na het douchen bleek dat het zelfs 6-0 is geworden in de laatste seconden, onze analisten is dit zelfs ontgaan…. Dat zegt wellicht wel genoeg…