Sportclub Deventer begon zeer slordig aan de wedstrijd en OBW had het meeste balbezit. Sportclub Deventer had het vooral moeilijk met de hoge steekpassen van OBW, voornamelijk de linksbuiten van de thuisploeg was een gevaar. Ondanks veel kansen wist OBW ze niet af te maken. Sportclub Deventer wist echter wel raad met hun kansen, Roan Koekkoek maakte de 0-1 in de negende minuut na een mooie individuele actie. OBW bleef gevaarlijke kansen creëren, maar weet ze wederom niet af te maken. In de 21e minuut maakt Tijn Vegelin de 0-2 . Sportclub Deventer is wel scherp voor het doel, maar voor de rest zijn ze nergens scherp. Toch weet Sportclub Deventer een derde doelpunt te maken in de 32e minuut, gescoord door Tijn Vegelin. Niet veel later is het dan toch raak voor OBW, in de 38e minuut scoren ze de 1-3. Met rust mag Sportclub Deventer van geluk spreken dat ze niet achter staan.

Na een wijzing in de formatie begint Sportclub Deventer veel beter aan de tweede helft. Ze hebben meer grip op het spel en houden beter het balbezit. OBW weet bijna geen kansen te creëren: Sportclub Deventer doet dat wel maar ze worden nog niet benut. Na een mooie voorzet krijgt Alban Cakigi nog net genoeg balcontact om hem over de lijn heen te krijgen en de score is nu 1-4 in de 73e minuut. Vlak daarna kapt Tijn Vegelin naar binnen en schiet na een aantal spelers voorbij te spelen de bal met rechts in linker onder hoek, daarmee verzilvert hij zijn hattrick en maakt het 1-5. Sportclub Deventer blijft de betere ploeg en creëert nog een aantal kansen. OBW lijkt erg vermoeid te zijn en biedt weinig weerstand. In de laatste minuut van de wedstrijd maakt Murat Özdemir de 1-6.

Ondanks een hele slechte start aan de wedstrijd van Sportclub Deventer, wisten ze toch nog vrij gemakkelijk de overwinning binnen te halen.