Met 5-1 heeft de ploeg uit Twello EGVV uit Gelselaar verdiend verslagen. Had de score hoger kunnen zijn? Zeker maar na een 2-0 voorsprong vergaten een aantal spelers van SV Twello als team te voelballen. Daardoor konden de gasten na ruim een half uur spelen tegen scoren hetgeen totaal onnodig was. Gelukkig werd daarna de draad weer snel opgepakt.

Al in de eerste minuut een mooie actie van Max Smaal en keeper Dennis Willems liet zien dat hij het keepen nog niet had verleerd. Op rechts was Masora Oraile steeds een plaag voor de verdediging van EGVV. In de 9de minuut een voorzet op maat op Rusambo Rajabu. Hij kopte knap de 1-0 binnen. Even later een katachtige reactie van keeper Steven Koopmans aan de andere kant. De volgende minuten speelde de thuisploeg snel de bal rond en daar hadden de gasten moeite mee. In de 18de minuut een prachtige pass van Max Smaal op Masora Oraile en de 2-0 kwam op het scorebord.

Nu had de thuisploeg door moeten drukken. Kans op kans maar i.p.v. te combineren waren sommige spelers te zelfzuchtig. Tempo ging omlaag en te vaak werd er een verkeerde keuze gemaakt. Gevolg was dat in de 35ste minuut de gasten zomaar knap tegen konden scoren door Rik Sipma 2-1. Onmiddellijk werd er een tandje bijgezet en weer was het Max Smaal die Tim Evers in staat stelde 3-1 te scoren. Dit was tevens de ruststand.

De 2de helft was net begonnen of Max Smaal schoot op de lat. Het snelle rondspelen bleef doorgaan en Masora Oraile snelde iedereen voorbij. Een voorzet op maat en Tim Evers liet 4-1 aantekenen. Daarna kreeg de thuisploeg legio kansen, maar het was steeds ‘net niet’. De echte scherpte ontbrak. Jorden Roeterd, die goed inviel, gaf een corner op maat aan Jurre Spanjers en de stand werd 5-1 in de 75ste minuut. Daarna had de score hoger op moeten lopen maar de echte scherpte was er niet meer. Na ruim 90 minuten floot de strak leidende scheidsrechter Sven Stuijfbergen af. Een verdiende overwinning voor de spelers van s v Twello.

Volgende week zaterdag weer thuis tegen OBW uit Zevenaar. Aanvang 14.00 uur.