Op een koud Sportpark Borgele stonden FC RDC en Sportclub Deventer tegenover om elkaar te bestrijden in een derby die bij beide partijen leeft. Veel jongens kennen elkaar goed dus van tevoren was er beide partijen de spirit om er een mooie wedstrijd van te maken.

Nadat de kruitdampen van het vuurwerk voor de wedstrijd waren opgetrokken was het Sportclub Deventer dat in de eerste helft voetballend de bovenliggende partij. Door kort te dekken en het op de juiste wijze druk zetten was het voor de bepalende spelers van FC RDC lastig om in de wedstrijd te komen. De thuisploeg kon mede door sterk verdedigend optreden van de backs Calvin Jongsma en Robin IJzerman maar lastig haar voorhoedespelers vinden en moest daardoor vaak haar toevlucht nemen tot diepe ballen die echter  veelal eindigden in de handen van de sterk keepende Nelson Lammertink. Aan de andere kant wist Sportclub Deventer regelmatig vanuit goed positiespel tot kansen te komen. In de 20 minuut was het van daaruit Tijn Vegelin die sterk doorkwam via de linkerkant, het overzicht behield en Dexter Verdonk in staat stelde de 0-1 binnen te schieten. In het vervolg van de eerste helft bleef het spelbeeld vergelijkbaar en leek het wachten op een tweede goal van Sportclub Deventer. Die kwam er inderdaad kort voor rust. Stan Berends dwong met sterk doorzetten in de 42e minuut het balbezit af van zijn directe tegenstander en behield vervolgens knap het overzicht. Zijn pass op Tijn Vegelin lag perfect om de bal kruislings langs de prima keepende sluitpost van FC RDC in de onderhoek te schieten.  Daarmee leek Sportclub Deventer met een comfortabele voorsprong te gaan rusten. FC RDC slaagde er echter meteen weer in om zichzelf in de wedstrijd te houden. Pal na de tweede goal viel een diepe bal uiteindelijk toch een keer perfect voor de voeten van de pijlsnelle rechtsbuiten die in de een tegen met de keeper het hoofd koel hield en zich deze buitenkans niet liet ontnemen.  Daarmee zochten partijen vervolgens met een 1-2 ruststand de warme kleedkamers op.

Waar FC RDC na rust hoopte op een snelle gelijkmaker was het echter andermaal Tijn Vegelin die na een perfecte pass van Dexter Verdonk al in de 49e minuut de 1-3 binnenschoot. In het vervolg van de 2e helft probeerde FC RDC langzaam weer aan te zetten en zich terug in de wedstrijd te vechten maar waren de kansen toch vooral voor de bezoekers die echter nalieten de deur definitief in het slot te gooien. De stand liet de thuisploeg daarmee ruimte om aan te zetten voor een slotoffensief. Met enkele omzettingen zette FC RDC er in de laatste fase van de wedstrijd nogmaals vol de schouders onder en nadat in de 86e minuut de uitstekend fluitende scheidsrechter Procee de bal op stip legde na een ongelukkige verdedigende actie aan de linkerkant kwam de kans er alsnog voor de thuisploeg er wellicht toch nog een resultaat uit te slepen. De toegekende strafschop werd goed binnengeschoten door de ingevallen Luuk Helms daarmee de bezoekers dwingend de verdediging dicht te houden in de absolute slotfase. Met een sterk collectief waarbij de organisatie op krachtige wijze werd neergezet door een bevlogen spelende Nils Hekkert trok Sportclub Deventer uiteindelijk de overwinning toch naar zich toe. Dit echter niet nadat de lange spits van FC RDC Nelson Lammertink dwong tot een ultieme strekking naar de bovenhoek, hem daarmee de kans gevend zijn uitstekende wedstrijd te bekronen met een bepalende redding.

Al met al een mooie en op basis van goed veldspel verdiende overwinning voor Sportclub Deventer, gebaseerd op een volwassen teamprestatie van de toch nog jonge formatie van de Zandweerd. Volgende week volgt de laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft tegen het ook sterke HSC’21. Daarmee de uitdaging voor het ingaan van de winterstop de inmiddels gelegde basis voor een mooie tweede seizoenshelft verder te versterken.