De stadsderby tussen Kon. UD en Sportclub Deventer eindigde in een duidelijke 1-5 zege waardoor Sportclub, met de eerste driepunter van het seizoen, weer huiswaarts keerde.

Zaterdag stond er wederom een stadsderby op het programma in Deventer. Koninklijke UD ontving op het eigen complex Sportclub Deventer. Het was rustig op het complex van Koninklijke UD, doordat supporters niet meer welkom zijn bij voetbalwedstrijden.

Sportclub Deventer was vanaf de eerste minuten de bovenliggende partij en dat resulteerde dan ook al snel in de 0-1, Murat Özdemir schoot een mooi afstandsschot via de paal in het doel. Sportclub Deventer bleef in de minuten daarna aanvallen, maar steeds was de eindpass niet goed genoeg waardoor de 0-2 uitbleef. Na ongeveer 30 minuten spelen werd Koninklijke UD sterker en dat zorgde dan ook voor een handje vol mogelijkheden. De aanvallers van Koninklijke UD slaagden er alleen niet in om nog voor rust de gelijkmaker te maken, waardoor er met een 0-1 stand de kleedkamers werd opgezocht.

De tweede helft begon van beide kanten slordig. Na een tijdje in de tweede helft werd er, na een lange bal van Koninklijke UD, de gelijkmaker gescoord. De spits van UD maakte overduidelijk een overtreding op de aanvoerder van Sportclub, maar de scheidsrechter zag het over het hoofd, waardoor het 1-1 werd. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker kwam Sportclub er weer eens uit via Tijn Vegelin die een goede voorzet in huis had. De voorzet wist Özdemir te bereiken waarna hij wederom het doel wist vinden met een goede kopbal. Na de 1-2 was het eigenlijk weer eenrichtingsverkeer met tussendoor een aantal goede mogelijkheden voor Koninklijke UD.

Door een aanval via Vegelin werd ditmaal Roan Koekkoek gevonden die de 1-3 vrij kon intikken. Snel daarna viel ook nog eens de 1-4 die ook vrij ingeschoten kon worden door Koekkoek na een steekbal van achteruit. In de laatste minuten kreeg Sportclub Deventer, tot overmaat van ramp voor Koninklijke UD, ook nog eens een makkelijk gegeven strafschop. De strafschop werd overigens heel goed ingeschoten door de Man Of The Match Stan Berends.

Al met al een prima voetbalzaterdag voor Sportclub Deventer die de eerste punten wisten te pakken. Voor Koninklijke UD blijft het wachten op de eerste overwinning die ze mogelijk kunnen boeken tegen Blauw wit ’66 komende week. Sportclub zelf ontvangt Winterswijk.