Op een prachtig Sportpark Woldermarck trok de thuisploeg vandaag aan het langste eind. Koploper Terwolde bleek na 90 minuten de gelukkigste.

In de eerste helft zit het Epse niet mee. Er is direct een mogelijkheid voor Joran Menkveld, de Epser nummer 9, plaatst de bal in kansrijke positie naast het doel. Even later lijkt Epse op voorsprong te komen. Almir Fizovic tikt de bal langs doelman Dik Nieuwenhuis in het doel. Scheidsrechter Coraklar meent echter dat hier gevaarlijk spel aan vooraf ging. Na 25 minuten had Epse een penalty moeten krijgen: Lars Otten wordt in de zestien meter gevloerd maar wederom beslist de scheidsrechter anders. In de periode die volgt komt Terwolde, mede door stevig voetbal, beter in de wedstrijd. Epse heeft het in deze fase erg lastig. Na ruim een half uur brengt Jurre Lueks Terwolde op voorsprong. Op slag van rust verdubbelt Talip Ozturk de score. Ruststand 2-0.

In de tweede helft een beter Epse. Vanaf minuut één wordt Terwolde vastgezet. De gastheren komen niet meer van eigen helft. De wedstrijd wordt steeds fysieker. De scheidsrechter toont 6 spelers een gele kaart. Epse is, zonder goed te voetballen, de bovenliggende partij maar weet moeilijk grote kansen te creëren. In de 71e minuut is het wel raak. Rob de Haan bereikt Almir Fizovic in de zestien. De handige aanvaller scoort behendig. Epse probeert via een slotoffensief een gelijkmaker te forceren. De grootste kans is voor Menkveld. Hij kopt geheel vrijstaand over het vijandelijke doel. Ook Terwolde wordt in de eindfase een penalty onthouden. De rappe buitenspeler wordt neergelegd in de Epser 16-meter maar ook dit wordt anders beoordeeld. Terwolde krijgt in de ultieme slotfase op de counter nog twee enorme kansen om de score op te voeren maar Epser doelman Moret redt beide keren fraai.

Een domper voor de ploeg uit Epse. Volgende week nieuwe kansen. Dan ontvangt Epse Wesepe op sportpark Hassinkweide.