Een waar schaakspel, dat is een mooie term om de verhoudingen tussen beide teams uit te drukken. Aan inzet en strijdlust ontbrak het beide ploegen deze middag op het veld van de Zandweerd niet.

In deze derby wilden beide ploegen niet voor elkaar onder doen en de “burenruzie” beiden winnen. Sportclub wilde dit bereiken met inzet, passie en strijd. Het was zaak geduldig te blijven en de kansen af te wachten. Zelf de rijen gesloten houden was en bleek cruciaal.

In de eerste helft weinig spektakel voor de toeschouwers op het sportcomplex. Een corner van RDC die via een carambole op de lat belandde en in de rebound het vangnet trof. Sportclub noteerde 3 à 4 mogelijkheden waarbij de kansen van Calvin Jongsma bij de 1e paal en een schot rakelings naast van Roan Koekoek een beter lot hadden verdiend. Verder werd Sofian Jabir nog een keer ten val gebracht binnen het strafschopgebied, maar de scheidsrechter oordeelde dat dit reglementair gebeurde.

Na rust werd al snel duidelijk dat de ploeg die doel zou treffen, de wedstrijd zou gaan winnen. Mogelijkheden ontstonden over en weer, maar beide defensies weigerden te capituleren. Na een uur zat de moegestreden Seb Moody even naast een dieptepass waardoor de aanvaller van RDC vrije doortocht had richting doelman Nelson Lammertink. Nelson bleef koel en in de 1-op-1 bleef de sluitpost fier overeind.

Niet kort daarna kon een aanvaller van RDC in balbezit komen in de laatste linie van de defensie. Ook dit schot kon oog in oog met de prima keepende Nelson Lammertink niet worden afgerond. Nelson kon de bal pareren en in 2e instantie omarmen.

Sportclub kwam na 70 minuten in een fase waarin de krachten bij RDC wat leken weg te vloeien. Balbezit was er voor de thuisploeg meer en meer en er kon vooruit weer wat gecreëerd worden. Raul Esteban Herrera kwam een aantal malen gevaarlijk door de as opzetten, maar de eindafronding was bij Sportclub de missende link.

Met Tijn Vegelin probeerde trainer Wouter Groot Lipman wat aanvallende impulsen te brengen en na 78 minuten was daar Roan Koekoek die met een splijtende pass door het hart van de defensie op een 1-op-1 met een verdediger kwam. Roan bleek fysiek de sterkste en het schot dat daarna afgevuurd werd was onhoudbaar voor de goed keepende RDC doelman. 1-0 voor de thuisploeg in de stadsderby.

Er volgde met de laatste krachten een slotoffensief van de bezoekers, maar tot echt grote kansen kwam dit offensief niet meer. De defensie van de thuisploeg capituleerde vandaag niet. Na 94 minuten vlot de scheidsrechter af en konden de handen bij de Sportclub spelers de lucht in 1-0.

Terugkijkend waarschijnlijk niet de meest boeiende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar op basis van werklust en beleving wel een wedstrijd waar je wat mee kunt in de toekomst.

Sportclub gaat volgende week op bezoek bij Eerbeekse Boys voor de laatste wedstrijd in de eerste helft van de competitie. Aftrap in Eerbeek om 15.00 uur. Graag tot dan!