Op de eerste zaterdag van mei nam Sportclub Deventer het op tegen EGVV. EGVV wist in de 3e speelronde van het seizoen in de laatste minuten te voorkomen dat de club uit Deventer met de drie punten uit Gelselaar vertrok. Maar na de enorm tegenvallende recente resultaten was winst op deze warme middag de enige optie voor de Deventenaren.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, waar Sportclub Deventer erg zwak van start ging, kwamen ze na twee minuten al op voorsprong nadat Murat Özdemir binnen kon schieten na het afleggen van Tijn Vegelin. Helaas moest debutant Martijn Vunderink al vroeg in de wedstrijd gewisseld worden nadat hij een bal hard tegen het achterhoofd kreeg, en niet in staat was om verder te spelen.

Sportclub was voor grote delen in de eerste helft de bovenliggende partij, maar liet grote kansen liggen om verder uit te lopen. Hierdoor kreeg EGVV ook een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Na iets meer dan een half uur te hebben gespeeld wist Sportclub zijn dominantie eindelijk verder af te straffen, nadat O-19 speler Sofian Jabir binnen schoof na een goed uitgespeelde aanval.

Vlak voor de rust wisten de Deventenaren nog twee keer te scoren. Fenomeen Ties Moody, die na blessure weer samen met Luc Nijboer het centrale blok in de Sportclub defensie vormde, liet weer eens zijn dominantie in de lucht zien; hij kopte snoeihard binnen na een geweldige corner van invaller Stan Berends. Nog geen minuut later lag de bal weer in het EGVV net, nadat Tijn Vegelin eindelijk een van zijn vele kansen wist af te maken.

Zo ging Sportclub Deventer met een 4-0 voorsprong en een goed gevoel de rust in. Deze lijn wisten ze door te trekken in de 2e helft. Vlak na de rust krulde Roan Koekkoek van afstand al de 5-0 in de bovenhoek en schoot drie minuten later nog een tegen de touwen. Deventer doelman Nelson Lammertink kon de schone lei niet voorkomen; na een uur gespeeld te hebben verdween een gevreesde hoge bal van meer dan dertig meter onder de lat. EGVV kon het momentum niet doorzetten, want Tijn Vegelin wist in de 70e minuut de onderhoek te vinden voor de 7-1.

EGVV scoorde zijn tweede goal na een lange bal die achter de Sportclub defensie viel. Dit was echter een troost goal, want Tijn Vegelin scoorde minuten later zijn derde van de middag om zijn hattrick compleet te maken. Als kers op de taart wist Roan Koekkoek, na een mooie combinatie, Elvis Selimovic voor de keeper te zetten en de veteraan schoot met volle overtuiging de 9-2 (en daarmee de eindstand) in de dak van het net.

Een wedstrijd en uitslag die de trouwe fans van Sportclub wel hadden verdiend na een aantal rampzalige wedstrijden voorafgaand aan de wedstrijd tegen EGVV. Volgende week is het de stadsderby tegen FC RDC, die op bezoek komen voor de tweede thuiswedstrijd op rij voor Sportclub Deventer.