Geleerd van de heenronde waarbij Sportclub in eigen huis tegen een ontluisterende nederlaag opliep, was de Deventerploeg nu slimmer en behaalde een knappe zege tegen Blauw-Wit.

Deze zaterdag ging Sportclub Deventer op bezoek in Holten bij de nummer twee van de ranglijst, het sterke Blauw Wit ’66. Waar de jonge formatie van de Zandweerd in de 2e competitie wedstrijd thuis tegen dezelfde tegenstander nog een lesje in effectiviteit had gekregen, resulterend in een 0-6 nederlaag, lag nu de uitdaging voor om te laten zien welke stappen door de jonge maar talentvolle Sportcluppers inmiddels zijn gezet.

Daarmee was er vooraf het vertrouwen in een goed resultaat maar in de eerste fase van de wedstrijd was duidelijk dat er toch wat spanning op de benen zat, zodat het eerste gevaar zich afspeelde voor het doel van Nelson Lammertink. In de eerste 5 minuten resulterend in een kopbal die hard op de lat spatte en een klein twijfelmoment gevolgd door een verdedigende actie, die mogelijk riekte naar een (lichte) overtreding binnen de eigen 16 meter. De goed opgestelde scheidsrechter Hilhorst zag echter geen strafschop in de situatie, waarna Sportclub gaandeweg steeds beter in de wedstrijd kwam.

Hoewel het veldspel in de eerste helft redelijk gelijk opging, waren het vooral de rood-witten die het meest gevaarlijk voor het vijandelijk doel verschenen. In de 21e minuut viel een diepe bal van de andermaal in uitstekende vorm verkerende Nils Hekkert tussen Tijn Vegelin als aanvaller en de uitlopende doelman van Blauw Wit. Uit de scrimmage die volgde wist Tijn de bal te heroveren en vervolgens na een goede passeer-actie voor te geven waarna Murat Özdemir de bal binnen kon schieten.

Blauw Wit ging op zoek naar een snelle gelijkmaker, kreeg daartoe ook nog goede mogelijkheid maar adequaat ingrijpen van andermaal Nils Hekkert voorkwam verder gevaar. In de vervolgfase van de 1e helft probeerde de Blauw Witten met name gevaarlijk te worden via cross hoog ingespeelde ballen van de zijkanten maar hierop had de verdediging van Sportclub verdedigend steeds goed het zicht. Aan de andere kant loerde steeds het gevaar van schoten van middenvelders Stan Berends en Seb Moody en het doorkomen van snelle voorhoedespelers. Met name Tijn Vegelin kreeg een aantal goede mogelijkheden om tot afronden te komen maar aarzelde daarbij steeds net te lang.

Zo gingen partijen rusten met een 0-1 tussenstand. In de tweede helft probeerde Blauw Wit aan te zetten en de druk op te voeren maar het stuitte daarbij een uitstekend georganiseerd Sportclub tegenover dat zich als een sterk collectief opstelde. Dit resulteerde in een spelbeeld met weliswaar het nodige balbezit voor de Blauw Witten die zich eigenlijk geen uitgespeelde kansen wisten te creëren. Aan de andere kant wist Sportclub zich een aantal maal goed onder de druk uit te spelen via snel combinatiespel waarbij de voorwaartsen een paar keer slechts met veel moeite afgestopt konden worden. Met name de technisch vaardige Roan Koekkoek kon daarbij tot een aantal keer toe slechts door obstructie worden gestuit.

Ook aan de kant van Sportclub werd voor elke meter geknokt zodat de man in het zwart niet anders kon dan over en weer een aantal vermaningen uitdelen in een overigens verder sportieve wedstrijd die qua inzet en beleving duidelijk wel ergens over ging. De goede tegendruk en organisatie bij Sportclub leidde ertoe dat de hoop op de gelijkmaker gaandeweg de 2e helft langzaam weg ebde bij de Holtenaren en nadat Sportclub in de tegenstoot al een aantal keer dreigend was geweest was het uiteindelijk Dexter Verdonk die in de 88e minuut, na een prachtige voor-actie van Roan Koekkoek, Tijn Vegelin een niet te missen kans bood op de 0-2.

Met deze goal was de, op basis van het algehele spelbeeld terechte overwinning, binnen voor de Deventenaren, die met een zeer goed gevoel mogen terugkijken op een uitstekende wedstrijd en teamprestatie en zich met deze uitslag, mede door de overwinning van koploper Helios op Harfsen weer steviger op de derde plaats van de ranglijst hebben genesteld, met uitzicht op meer.

Op 4 maart de volgende uitdaging, de stadsderby tegen het sterke Helios, een mooi affiche op sportpark Colmschate Zuid.