Helios toonde zich een maatje te groot voor Sportclub Deventer. Het dappere team van Wouter Groot Lipman verloor van de titelfavoriet met 6-1.

Zaterdagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Titelfavoriet Helios speelde thuis tegen het jonge Sportclub Deventer. Veel publiek kwam af op de eerste stadsderby in deze competitie, waardoor er een leuke sfeer hing op het complex van Helios.

Vanaf minuut 1 was Helios de ploeg dat het spel probeerde te maken en veel in balbezit was. Als Sportclub de bal in de ploeg kreeg ging deze in de beginfase snel naar voren, waardoor er vaak balverlies werd geleden. Het was wachten op de openingstreffer en die kwam al snel door een vrije trap van de spits van Helios, die van randje 16 de vrije rechterhoek van het doel wist te vinden. De rest van de eerste helft bleef hetzelfde speelbeeld, Helios aan de bal en Sportclub die moest tegenhouden. Dat lukte Sportclub redelijk mede door het goede verdedigende werk van Rushimirwa die het de spits vaak lastig wist te maken, maar het niet kon voorkomen dat het met rust alsnog 3-0 voor Helios stond.

In de rust hebben beide teams 1x gewisseld. Helios merkte dat Sportclub Deventer voorin niet veel creëerde en ging de tweede helft beginnen met 3 verdedigers en een extra middenvelder erbij. Al snel werd een afvallende bal van een corner feilloos in de bovenhoek geschoten door een middenvelder van Helios, waardoor het 4-0 werd. Later in de tweede helft maakte Van ’t Hof, de spits van Helios, er nog eens 2 waardoor het 6-0 werd. Na de 6-0 kwam Sportclub iets meer in de combinaties, waardoor er een aantal kansjes werden afgedwongen. Uiteindelijk maakte Sportclub na een mooie aanval nog een eretreffer via Jongsma die de eindstand neerzette.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien met een zeer terechte winnaar. Helios liet zien waarom ze de titelfavoriet zijn. Ook de complimenten naar Sportclub, omdat ze niet de koppies lieten hangen, maar gewoon de hele wedstrijd door gingen ondanks de flinke achterstand.