Binnen de ‘Intelligent Lockdown’ zijn ook de sporters ‘opgesloten’, nadat er een abrupt einde kwam aan hun voetbalseizoen. Overwetering is ook zo’n vereniging die challenges en online quizzen initieerde. Vol verlangen en gretigheid kijkt de club richting het nieuwe seizoen waar Dennis Lokate en Henry Rozen lager zullen gaan voetballen.

Inmiddels is het bijna twee maanden geleden dat Sc Overwetering zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Het voelt voor de selectie als een eeuwigheid: zo groot is de honger naar de bal, het verlangen naar een sociaal contact, met elkaar ergens naar toe werken, de humor in de kleedkamer, een biertje in de kantine en even met bijpraten over andere zaken. Het was de normaalste zaak van de wereld maar hier is een abrupt einde aangekomen. Van de één op de andere dag is het van hollen naar stilstaan. De dagelijkse routine heeft plaats gemaakt voor het werken vanuit huis. Het voelen van heimwee is niet iets wat ik ooit heb ervaren maar vooral de laatste week wil ik graag terug naar de geborgenheid en de zekerheden van het bekende.

Iedereen snapt natuurlijk dat voetbal bijzaak is. Dat we moeten accepteren dat het voorlopig niet mogelijk is het spelletje te kunnen spelen zoals we dat gewend zijn. Dan nog maar niet te spreken over het in contact met elkaar komen waar het voetbal toch een groot gedeelte uit bestaat. In de tussentijd blijven we bij Overwetering met elkaar bezig met het in conditie blijven, contact houden en zoeken naar andere vormen van verbinding.

Vooral in de beginperiode deed iedereen challenges. De gehele selectie van Overwetering heeft, via de Adidas running app, 1250 km gelopen. Met in het achterhoofd dat ze misschien de competitie nog konden gaan uitspelen. Door de nieuwe maatregelen bleek al snel dat dit niet ging lukken. Samen met de club hebben ze het #samendoen corona shirt ontworpen met als doel op afstand het contact te behouden. Mooi om te zien was dat, via de sociale mediakanalen, dit met elkaar werd gedeeld hetgeen elkaar verenigde. In de tussentijd waren allerlei teams bezig met de wc-rol challenge en ook dit werd massaal met elkaar gedeeld en leverde hilarische filmpjes op. Vanuit een initiatief van ‘SportOlst’ heeft de selectie, in kleine groepjes, zelfs meegedaan aan een 5 km. Bootcamp. Zo is het mogelijk om de conditie nog een beetje op peil te houden. Vorige week zondag heeft de 1e selectie met elkaar een online bijeenkomst gehad waarbij Ferdi van Breukelen de #glazenbalcup in ontvangst heeft mogen nemen. De cup bestaat uit het voorspellen van 16 vragen vooraf aan het seizoen. men is geëindigd met de Sc Overwetering Kahoot quiz over weetjes van het afgelopen seizoen. Benieuwd naar de quiz? Klik hier.

De #Glazenbalcup, prijs voor Overwetering speler Ferdi van Breukelen
(zie ook grote foto met Ferdi van Breukelen zelf)

Het afgelopen seizoen heeft Overwetering totaal 49 doelpunten gemaakt. Alle goals zijn achter elkaar gemonteerd, waaruit de selectiespelers de 10 mooiste doelpunten heeft uitgekozen. Uit deze top 10 kan iedereen, vanaf 9 mei via de website van Overwetering.nl, zijn stem uitbrengen. Zaterdag 16 mei om 12.00 uur zal de winnaar van doelpunt van het jaar bekend worden. De winnaar ontvangt een mooie prijs voor zijn mooiste doelpunt.

Zoals elk jaar nemen spelers de beslissing om een punt achter hun actieve carrière te zetten. Voor Overwetering hebben Dennis Lokate en Henry Rozen aangegeven te gaan stoppen. Na 250 wedstrijden in het 1e elftal te hebben gespeeld gaat Dennis volgend jaar in een lager elftal voetballen. Henry heeft aangegeven dat het tijd is voor andere dingen in het leven. Als de maatregelen het toelaten gaat de vereniging voor beide spelers een passend afscheid organiseren.

We zien met de nieuwe maatregelen dat er wat licht aan het einde van de tunnel te zien is. Betaald voetbal begint weer met trainen en ook bij Overwetering mag de jeugd, van de gemeente Olst/Wijhe, vanaf woensdag 6 mei weer beginnen met trainen, mits het plan wat is ingediend door het bestuur wordt goed gekeurd. Het verlangen naar de bal is zo groot dat ze in Olst hopen dat zij de volgende zijn die, wellicht in kleine groepjes, weer wat mogen doen. Echter is men ben bang dat het nog wel even gaat duren voor men wedstrijden kan spelen. Men vermoed dat anderhalve meter (voorlopig) de nieuwe norm zal zijn. Dat besef alleen al, valt nauwelijks te bevatten.

Overwetering selectiespeler Ferdi van Breukelen trots met de 3Glazenbolcup, een initiatief van de selectie gedurende de Lockdown.