Op een winderig sportpark Overwetering speelde zich vandaag de return af tussen de thuisclub en de gasten uit Ruurlo. In de uitwedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en nu maar zien hoe het vandaag uit zal pakken.

Beide ploegen staan bij elkaar in de rangschikking en dus verwachtte het talrijke publiek ook vandaag een gelijkopgaande wedstrijd. Dat bleek ook wel het geval al moet gezegd worden dat met name Ruurlo wat verzorgder voetbal speelde en goed gebruik probeerde te maken van de snelheid die ze voorin de ploeg hebben.

Hierdoor oogden ze wat gevaarlijker al bleven beide verdedigingen bovenliggend en werd er eigenlijk geen kansen weggegeven. Vooral Overwetering kon geen spitsen vinden zodra de zestien van de tegenpartij in zicht kwam. Het gemis van de geblesseerde Stefan Hekman liet zich daarbij ernstig gelden.

Er was een fout voor nodig om Ruurlo een eerste kans te geven na een half uurtje voetbal. De ver mee opgerukte Ferdi van Breukelen kon een uitbraak niet voorkomen en zijn gemis in de laatste lijn werd meteen duidelijk. Quirein Roelofsma kon het gat niet meer dichtlopen en de snelle flankspeler benutte de eerste en enige kans voor rust en scoorde heel beheerst de 0-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust probeerde de thuisclub de bakens wel te verzetten, maar zoals het vaker voorkomt, de kans en kansjes die ontstonden konden het tij niet keren. Verder dan een pegel op de paal kwam het niet.

Na 20 minuten in de tweede helft was er opnieuw een fout nodig om de 2e kans van Ruurlo in te luiden. Ferdi van Breukelen tastte – wat heel zelden gebeurt – mis en wederom was het de snelle 10 van Ruurlo die hier handig van profiteerde en opnieuw de verder weer prima keepende doelman van Overwetering kansloos liet en de 0-2 op het bord bracht.

Wat de thuisclub daarna ook probeerde, verder dan wat geblokkeerde schoten en pogingen van afstand kwam het niet. De uiterst sportieve wedstrijd stond vandaag onder leiding van een wel zeer lankmoedige scheidsrechter. Aan vrije trappen en gele kaarten deed hij niet en dat resulteerde in een partij voetbal die zeker het aanzien waard was maar of het altijd goed is, blijft een onbeantwoorde vraag.

Het eindresultaat was teleurstellend voor Overwetering maar dat deed niet af aan de terechte winst voor Ruurlo.