Vandaag de thuiswedstrijd tegen Lemelerveld. Geen onbekende tegenstander voor onze club, maar het is alweer enige jaren terug dat wij in competitieverband tegen elkaar hebben gespeeld. Een goed beeld van de onderlinge krachtsverhoudingen is dan ook lastig te geven.

Voor wat betreft het punten aantal doen we niet veel voor elkaar onder. De middenmoot van de ranglijst staat na zes gespeelde wedstrijden nog dicht bij elkaar. Overwetering op de zesde plaats met acht punten en onze tegenstander van vandaag op plek twaalf met zes punten. Er zal ons dan ook alles aan gelegen zijn om vandaag te winnen en drie punten bij te kunnen schrijven. En het moet gezegd, de inzet was
weer prima.

Stefan Hekman is nog geblesseerd, maar zijn rechtsbackpositie wordt op uitstekende wijze ingevuld door Querijn Roelofsma. Kort na het begin signaal van scheidsrechter Makkinga is het Overwetering dat de eerste kans krijgt. Ferdi van Breukelen weet op de rechtervleugel Bram de Haas te bereiken. Op zijn voorzet komt Nick Oosterwijk echter net iets te kort om de goal te maken. Ook Lemelerveld krijgt een kans maar ook die leidt niet tot een doelpunt.

Dan volgt een periode waarin het spel wat op en neer golft zonder dat er echt gevaarlijke kansen ontstaan. We gaan richting de rust maar dan vijf minuten voor rust is het Bram de Haas die de bal verovert op de helft van Lemelerveld; hij geeft een prima pass op de prima spelende Nick Oosterwijk en uit zijn voorzet tekent Dennis Willemsen voor de 1 – 0. Kort daarna krijgt Lemelerveld echter een vrije trap en die wordt benut, 1 – 1. Direct daarna ontstaat nog een 1-op-1 situatie en nu redt Paul Vlaskamp uitstekend. Met een gelijke stand van 1 – 1 gaan we aan de koffie.

Met een ongewijzigd team beginnen we aan de tweede helft. Overwetering heeft een licht veldoverwicht, maar tot echte kansen leidt het niet. De laatste pass is vaak net niet nauwkeurig genoeg. Na een kwartier in de tweede helft komen Mark Koudijs en Rémon Elshof, Querijn Roelofsma en Dennis Willemsen vervangen.

Halverwege de tweede helft krijgen we nog een goede mogelijkheid middels een vrije trap vanaf de rand van de zestien. Echter ook hier ontbreekt de nauwkeurigheid en de bal gaat over de goal van de tegenstander. Dan komt Jelle Lucassen Bram van Bessen aflossen. Beide ploegen krijgen nog wat mogelijkheden maar tot doelpunten leidt het niet. Thijs van der Sluis komt Nick Logtenberg aflossen.

Overwetering krijgt in de slotfase nog een goede mogelijkheid, echter het schot van Nick Oosterwijk wordt gekeerd door de keeper van Lemelerveld. De ruststand is dan ook de eindstand en hiermee sluiten we de wedstrijd af.

De inzet was gericht op drie punten. In de laatste fase had nog een doelpunt aan beide kanten kunnen vallen dus moeten we met de punten deling kunnen leven. Op naar volgende week de uitwedstrijd tegen Reünie in Borculo.