Het is een prachtige 2e Paasdag en vandaag spelen we de eerste wedstrijd van de derde periode. Nog een mogelijke kans op een “prijs” in dit seizoen. We gaan naar Bathmen voor de uitwedstrijd tegen ABS. ABS staat enkelen plaatsen onder Overwetering op de ranglijst. Genoeg elementen voor een interessante wedstrijd.

Ferdi van Breukelen begint weer in de basis. Broer Maikel is niet fit en speelt dus niet. Ook Remon Elshof is geblesseerd en wordt vervangen door Dennis Willemsen. Overwetering begint goed aan de wedstrijd en zeker de eerste helft hebben we het beste van het spel. Het eerste kwartier is voor onze ploeg maar tot echt gevaarlijke kansen leidt het nog niet. ABS komt na een kwartier spelen tot de eerste aanval maar ook dat leidt nog niet tot echt gevaar. Beide partijen krijgen enkele corners en vrije schoppen. Echter de ballen worden of over gekopt of schoten zijn niet zuiver genoeg doelgericht.

Maar dan is het toch Overwetering wat in de veertigste minuut op voorsprong komt. Bram de Haas krult een vrije schop vanaf links op de zestien over de muur. De keeper van ABS weet in eerste instantie te redden.

ABS - Overwetering. Foto: Gerrit Krijt
ABS – Overwetering. Foto: Gerrit Krijt

Hij heeft de bal niet klemvast en uit de rebound is het Nick Oosterwijk die er als de kippen bij is en de bal hard en droog in het doel schiet.

De terechte voorsprong van 0 – 1 staat op het scorebord. In de resterende tijd van de eerste helft krijgt Overwetering nog enkele goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. Echter de kansen worden niet benut.

Met 0 – 1 gaan we rust in. Ferdy van Breukelen is nog niet fit voor een volledige wedstrijd. Hij wordt vervangen door Nick Logtenberg.

In de tweede helft is het ABS dat meer in de wedstrijd komt. Overwetering wordt meer teruggedrongen en het spelniveau wordt er niet beter op. Toch weten we ons in eerste instantie nog goed staande te houden. Verdedigers doen hun werk en daar waar nodig staat keeper Paul Vlaskamp op de goede plek. Met nog twintig minuten te spelen wordt Stefan Hekman vervangen door Maik Jansen. Het spel golft wat over en weer. Maar dan in de tachtigste minuut komt ABS niet geheel onverdiend op gelijke hoogte.

Overwetering recht nog eens de rug. Trainer Sander Poll brengt enkele tactische wijzigen aan. Bram de Haas gaat vanaf rechts spelen en Oskar Kappert wat meer vanaf links. Rubin Brinkhof vervangt in de spits Dennis Willemsen. We krijgen daardoor iets meer grip op het spel. En dit betaalt zich uit. Het is Bram de Haas die op rechts gevaarlijk door komt en uit zijn prima voorzet is het Rubin Brinkhof die Overwetering kort voor tijd opnieuw op voorsprong zet. Hij tekent voor de 1 – 2. De resterende paar minuten weet Overwetering deze voorsprong te verdedigen en nemen we drie punten mee naar Olst.

Eind goed al goed en een goed begin van de derde periode. Op naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen Robur et Velocitas.