Onder ideale weersomstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt in Colmschate. De wedstrijd is in het begin van beide zijden zeer slordig met veel balverlies, weinig tempo en altijd maar terugspelen i.p.v. vooruit. Geen balverlies maar ook geen intentie om te proberen bij de andere goal te komen.

In de 7e minuut verrast een lange bal van Colmschate onze verdediging en Ferdi en Paul kunnen de 1-0 niet voorkomen. Overwetering heeft echter het antwoord klaar: een goede loopactie van Dennis, een goede pass vooruit van Bram van Bessen, een voorzet op maat van Dennis en Nick Oosterwijk promoveert de voorzet tot doelpunt. Een prachtige aanval en dito doelpunt in de 10e minuut.

We komen een aantal keer goed weg. We blijven verkeerde keuzes maken, blijven te veel terugspelen en we komen niet tot kansen. Colmschate heeft een paar handige en snelle voorwaartsen en die zorgen wel voor gevaar. In de 30e minuut krijgt een speler van Colmschate te veel ruimte en met een schijntrap stuurt hij 2 spelers het bos in en haalt verwoestend uit. Een prachtig doelpunt en Colmschate leidt bij de rust met een verdiende 2-1.

Oskar Kappert is in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Remon Elshof. Het sorteert nog weinig effect. De wil is er wel, maar het blijft slordig. Het wordt in de 53e minuut zelfs 3-1 nadat Ferdi zich heeft laten uitspelen. Het blijft proberen van onze kant, maar er zit geen lijn in ons spel. In de 65e minuut hebben we eindelijk een redelijke aanval. We spelen nu meer vooruit, we moeten nu wel. Colmschate gooit nu vaker de beuk erin en de scheidsrechter helpt ons niet.

Overwetering wisselt: Mark Koudijs komt voor Maik Jansen en Stefan Hekman voor Maikel van Breukelen. We drukken Colmschate terug, spelen nu vooruit en vaker de lange bal. Uit een scrimmage scoren we in de 80e minuut de 3-2, waarbij Remon Elshof het laatste tikje geeft. Er is hoop, alles op de aanval. Onze verdediging ligt open, maar Colmschate weigert de wedstrijd in het slot te gooien. Zo blijft het tot het laatste fluitsignaal spannend en wint Colmschate dit slechte duel met 3-2.

Op Flickr.com staat een fotoalbum van Sportclub Overwetering met foto’s van de wedstrijd: