Naar de stand kijkende is het vandaag best een belangrijke wedstrijd. Een overwinning betekent afstand nemen van degradatie en zelf aansluiting vinden bij de ploegen die strijden om promotie. Al denk ik niet dat promotie een doelstelling is van onze mannen.

Na wat voorzichtig aftasten scoort Overwetering in de 6de minuut van de wedstrijd. Een mooie voorzet van Oscar wordt resoluut tegen de touwen gewerkt door Remon: 1-0. Heel erg lang hebben we niet genoten van deze voorsprong want 2 minuten later scoorde Reünie de gelijkmaker 1-1.

Na de gelijkmaker begint Reünie een licht overwicht te krijgen. Reünie voetbalt wat makkelijker en ook zeker wat verzorgder. Onze mannen compenseren dat door samen heel hard te werken. Maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat het spel in balbezit niet best is. Veel onrust aan de bal, matige keuzes in passing, maar ook qua positiespel minder verzorgd dan normaliter.

Toch krijgen wij in de 21ste minuut twee enorme kansen… eerst Nick Logtenberg die van buiten de 16 meter de bal snoeihard op de lat schiet. Een halve minuut later Oscar, die door een matige aanname net iets te ver naast de goal terecht komt. Jammer.

Zoals gezegd Reünie heeft voetballend het overwicht, maar in kansen niet. Dan minuut 38: Oscar komt weer eens goed door op links en zijn mooie voorzet wordt wederom door Remon tegen de touwen gewerkt: 2-1. Op dat moment qua spelverhoudingen wat onverdiend, maar goed daar malen we niet om.

De 2e helft begint eigenlijk zoals de eerste eindigde. Reünie de betere ploeg, Overwetering erg onrustig. We komen constant in duels terecht die we dan toch net wat te vaak verliezen. Reünie begint te drukken en in de 52 minuut resulteert dat in de verdiende gelijkmaker 2-2. Dan neemt de onrust toe en begint het allemaal op chaos te lijken. Na erg matig verdedigen scoort Reünie in de 54ste minuut zelfs de 2-3. Op dat moment zijn onze mannen het even helemaal kwijt.

Overwetering moet even bijkomen van deze twee “tikken”. Dan komt Jelle in de ploeg en er verandert wat. Jelle neemt de ploeg op sleeptouw en demonstreert wat nodig: duels winnen, simpel spelen en de bal naar de juiste kleur schieten. Dit komt misschien wat cynisch over, maar dat is geenszins de bedoeling. Daar mankeerde het tot dan echt aan.

Het mooie ervan is dat we terugkomen in de wedstrijd. Er ontstaat een soort van gelijkwaardigheid. Dan de 81ste minuut. Voor de zoveelste keer komt Oscar door op links. Met een fluweelachtige voorzet lepelt hij de bal op het hoofd van Jelle, die deze kans niet aan zich voorbij laat gaan en de 3-3 scoort.

In de resterende tijd gebeurt er eigenlijk niks meer: eindstand 3-3.

Door dit resultaat zijn we nog niet helemaal uit de zorgen. Misschien lukt dat volgende week zaterdagavond, wanneer Overwetering de derby tegen Heeten speelt. De wedstrijd begint om 19:00 uur in Heeten. Bij deze de uitnodiging om zaterdagavond onze mannen massaal te steunen, ze verdienen het!