De wedstrijden tussen Activia en Sallandia staan altijd garant voor veel doelpunten. Waar de thuiswedstrijd door Sallandia met 5-0 werd gewonnen werd er vandaag een 3-6 overwinning uit het vuur gesleept.

Sallandia begon uitermate zwak aan het duel en speelde al na 1 minuut een bal in de voeten bij topschutter Simon Zweers. Alleen voor doelman Minnes schoot hij niet goed in en redde Minnes met z’n benen. Amper een minuut later gaat Mitchel Kiffen alleen op het doel van Activia, maar ook hij kon het net niet vinden.

Activia bleef ballen achter de laatste linie gooien en kwam terecht via Siebe Koers op voorsprong. Ook daarna bleef het gestuntel aanhouden en had Activia de mogelijkheid om ruim uit te lopen. De gouden regel gaat dan op dat als je hem zelf niet maakt, de tegenstander dat wel doet. Uit twee prachtige aanvallen maakte Sallandia de achterstand ongedaan door treffers van Marco van Meeteren en Jeremy van Krieken. Zo gingen we met een 1-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft een veel scherper Sallandia dat de lakens uitdeelde. Eerst was het Kiffen die een mooie aanval afrondde en daarna was het Van Krieken die voor een comfortabele 1-4 voorsprong zorgde. Daarna een onrustige periode waar we Activia weer in de wedstrijd lieten komen tot 3-4. Een minuut later weer Van Krieken met de 3-5. Vlak voor tijd nog de 3-6 van Kiffen.

Een wedstrijd om snel te vergeten waar Sallandia niet super was, maar wel deed wat het moest doen. Complimenten aan Matchello Bosman die topschutter Zweers aan banden legde vanmiddag.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Broekland die de punten ook hard nodig hebben om directe degradatie te ontlopen.