We treden vandaag aan zonder Stefan Hekman, Bram de Haas, Nick Logtenberg, Nick Oosterwijk en Remon Elshof, maar met Stef Alferink. Ook trainer Sander Poll is er vandaag niet. Soms zijn er omstandigheden die nog belangrijker zijn dan voetbal.

Het initiatief is direct vanaf het begin bij Overwetering zonder tot grote kansen of mogelijkheden te komen. En dan opeens is het 0-1 in de 14de minuut. Koen Hulsman verstuurt een dieptepass op de diepgaande Jelle Lucassen en hij kopt de bal over de uitkomende doelman in het doel. Van Albatros weinig te zien, maar Paul Vlaskamp redt de voorsprong door goed uitkomen en voorkomt de gelijkmaker. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld en ook vandaag hebben we moeite met de grasmat. De rust wordt ingegaan met een 1-0 voor Overwetering.

Na rust komen we al snel op 0-2. Een ingooi op links komt via via terecht bij Jelle Lucassen. Hij legt de bal breed op Oskar Kappert en hij schiet de bal hard binnen. In de 56ste minuut wordt Ferdi van Breukelen gewisseld. Hij heeft het lang volgehouden en is Jaimey Zeijseink zijn vervanger. En dan iets vreemds. Dennis Willemsen vecht een duel uit, zijn tegenstander valt, de scheids fluit niet. Dennis loopt op de goal af en dan fluit de scheids. Waarom? Geeft hij alsnog een vrije trap? Nee, hij geeft een scheidsrechtersbal aan de keeper van Albatros. Ongelooflijk, hoe is dit mogelijk. Een nieuwe regel?

Albatross - Overwetering. Foto: Gerrit Krijt
Albatross – Overwetering. Foto: Remon Elshof

Aan voetballen komen we niet meer toe, we zijn het middenveld kwijt. Af en toe een uitval, maar verder verliezen we de duels en spelen slordig. Albatros speelt nu veel de lange bal en de verdediging krijgt het moeilijk, we komen er bijna niet meer uit. Ook de scheids is nu de kluts kwijt. Hij geeft bijna alle vrije trappen aan Albatros. Maik Jansen krijgt een gele kaart en even later is Stef aan de beurt voor het wegtrappen van de bal.

In de 84e minuut komt Albatros op 1-2. Paul kan een schot nog wel tegenhouden, maar de rebound is voor Albatros. Dan krijgt Stef zijn 2de gele kaart voor een, in de ogen van de scheidsrechter, overtreding en kan hij in de 90ste minuut gaan douchen. Albatros ruikt nu bloed en gooit alle ballen hoog voor het doel. En net als ik denk: komen we goed weg, geeft de scheidsrechter diep in blessuretijd een strafschop. En dan wordt Paul de man van de wedstrijd, want hij stopt de penalty.

Paul Vlaskamp heeft de penalty gestopt en de vreugde is groot bij Overwetering. Foto: Remon Elshof

Direct hierna fluit de scheids af. Wat is het toch heerlijk een goede keeper te hebben waar je op kunt bouwen.

De 3 punten gaan mee naar Olst, maar de 2e helft was niet best. Man van de wedstrijd: Paul Vlaskamp.

BronHenk Veurtjes
Vorig artikelDavo met 5-1 onderuit in Raalte
Volgend artikelDe Gazelle ontbeert een beetje geluk