Davo heeft in en tegen Raalte de zesde nederlaag op rij geleden. Na een 3-1 ruststand werd er met 5-1 verloren. Opnieuw kon trainer Resit Schuurman geen compleet team opstellen; Gerrit Amelink en Mitchell Pinkster waren niet inzetbaar.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Davo. Een te zachte kopbal van Sylvan van der Vegt trof geen doel. Een minuut later keek Davo al tegen een achterstand aan. In de volksmond noemen we het een vreselijke “zeikgoal”: 1-0. Davo zat best wel goed in de wedstrijd en kwam na een uitstekende aanval in de 13de minuut op 1-1. Akila Waragoda rondde fraai een voorzet van Wesley Willems af. Na 17 minuten een knap schot van Ronald Boudewijnse. Niets aan de hand in deze wedstrijd zou je zeggen, maar in de 30ste minuut werd op kinderlijk eenvoudige wijze weer een doelpunt weggegeven: 2-1 voor Raalte. En de ellende werd nog groter, want een minuut later werd het zelfs 3-1. Ook weer (hoe tragisch ook) zeer makkelijke weggegeven. Een schot van Onnie Ngoetra had de achterstand nog kunnen verkleinen voor de rust.

Na de rust was de wedstrijd binnen 5 minuten al gespeeld. In de 50ste minuut werd het 4-1 voor Raalte. De klap kwam hard aan voor Davo, want vervolgens kreeg Raalte nog een aantal mogelijkheden. In de 68ste minuut kwam Ronald Boudewijnse nog alleen voor de doelman, maar wist niet te scoren. Raalte deed dat wel: in de 76ste minuut werd het 5-1. Een schot van Sidney Pinkster had de stand nog wat draaglijker kunnen maken, maar het bleef bij een toch wat geflatteerde 5-1 nederlaag.

Omdat SV Zwolle won van FC Ulu Spor is de voorsprong op rechtstreekse degradatie geslonken tot 1 punt. Davo krijgt nu 2 thuiswedstrijden. Op zondag 8 mei tegen Lettele en donderdag 12 mei tegen Broekland. We kunnen er allerlei theorieën op loslaten, maar er zullen in deze wedstrijden punten gepakt moeten worden.