Na twee gewonnen uitwedstrijden in Vaassen kwam vandaag Sportclub Brummen op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er officieel afscheid genomen van twee spelers die jarenlang met een enorme inzet en gedrevenheid in het eerste hebben gespeeld. Dennis Lokate zet inmiddels in Overwetering 4 de lijnen uit en Bram van Bessen speelt in het eerste team van Lemele. De heren kregen een mooi aandenken, Dennis één shirt met het getal 288 en Bram kreeg maar liefst drie shirtjes met de cijfers 2, 6 en 7. Voor de kado’s voor beide heren was ongeveer evenveel stof nodig. De getallen staan voor het aantal wedstrijden dat ze in het eerste hebben gespeeld.

Daarnaast werd aanvoerder Maikel van Breukelen ook in het zonnetje gezet omdat hij vandaag zijn 250-ste wedstrijd in het eerste speelde. Eén en ander werd afgesloten met het afschieten van mooi vuurwerk.

De wedstrijd was nauwelijks vier minuten oud toen Remon Elshof op links een persoonlijk duel won en goed doorzette. Hij leverde een puntgave voorzet af waaruit Maik Jansen de 1-0 binnen kon schieten. Het publiek ging er eens goed voor zitten of staan.
Enkele minuten later kreeg Dennis Willemsen, wederom op aangeven van Remon, een kans die hij helaas niet kon verzilveren. Na een klein kwartier spelen schoot Stefan Hekman de bal uit een vrije schop net naast.

In de vijftiende minuut kwam Sportclub Brummen op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Brummen kon Henri Rozen de bal onvoldoende wegkoppen, waardoor Rico van Ginkel de 1-1 binnenschoot van ruim 20 meter afstand. Het spel ging gelijk op met een klein overwicht voor Overwetering, wat resulteerde in enkele schoten die over gingen en een kopbal van Dennis Willemsen, die door de keeper werd gestopt. Na een half uur spelen kopte Dennis de bal op de lat uit een hoekschop van Stefan.

In het laatste kwartier van de eerste helft werden er twee gele kaarten gegeven door scheidsrechter Arnoldes, waarvan er één was voor Maikel. Dat past wel een beetje bij zijn jubileumwedstrijd. Vlak voor rust kreeg Dennis nog een kans na een mooie steekbal van Remon, maar deze kon hij ook niet verzilveren.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Tom Koers leverde na een mooie één-twee met Jelle Lucassen een mooie voorzet af die door Maik niet kon worden gepromoveerd tot een doelpunt. Meer dan een hoekschop leverde het niet op.

Halverwege de tweede helft was er weer een hoekschop voor Overwetering, die echter werd afgeslagen door de verdediging van Brummen. In de snelle omschakeling werd Stefan in een persoonlijk duel verslagen door Luuk Borgonjen, die vervolgens ook doelman Paul Vlaskamp kansloos liet en de 1-2 liet aantekenen. Borgonjen werd direct daarna gewisseld. Een paar minuten later kreeg Brummen nog een enorme kans na een mislukte buitenspelval, maar die werd niet benut.

Overwetering werd nog een beetje gevaarlijk uit enkele erg goed genomen hoekschoppen van Mark Koudijs, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. In de zeventigste minuut moest Stefan zich geblesseerd laten vervangen door Jaimey Zeyseink. Hij ging rechtsbuiten spelen en Maik nam de rechtsbackplaats van Stefan over. Ferdi van Breukelen kreeg een gele kaart omdat hij iets te fel een duel inging en op de voet van een tegenstander ging staan.

Een kwartier voor tijd viel in feite de beslissing. Maikel verloor aan de zijlijn een duel, waarna de aanvaller van Brummen richting doel kon doorlopen. Paul zag zich genoodzaakt om een overtreding buiten de zestien te maken, wat werd ‘beloond’ met een terechte rode kaart. Dit had de nodige aanpassingen tot gevolg. Dennis werd ook het slachtoffer van de rode kaart want hij moest plaatsmaken voor de nieuwe keeper, Axel van Welsum. Jelle nam de positie in de spits over van Dennis. Ferdi haalde tien minuten voor tijd nog twee keer de bal van de lijn.

Trainer Sander Poll probeerde met enkele aanvallende wissels het tij nog te keren. Koen Hulsman en Stef Alfrink kwamen in het veld voor de moegestreden Maik en Mark. Stef pakte in de minuten die hij mocht meespelen een gele kaart omdat hij met gestrekt been inkwam. In de extra speeltijd wilde Axel het spel snel hervatten, maar hij gooide de bal op de hakken van een ploeggenoot, waardoor Van Ginkel in staat werd gesteld om de 1-3 op het bord te zetten. Dit is de eindstand van de wedstrijd. De tweede thuiswedstrijd van dit seizoen is ook verloren.

Sander Poll was na afloop natuurlijk teleurgesteld. Volgens hem slaagde Overwetering er te weinig in om de bal in het bezit te houden, met name voorin. Bovendien werd er in de opbouw af en toe erg slordig gespeeld. Door dit resultaat staat Overwetering in de middenmoot. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen tegen het laag geklasseerd Activia.

Pupil van de week: Sjoerd Schrijver
Man van de wedstrijd: Ferdi van Breukelen

BronHein Scheffer
Vorig artikelSterk ABS speelt gelijk tegen Warnsveldse Boys
Volgend artikelWilskracht en inzet bezorgen SV Twello de overwinning tegen Helios