De verwachting van de wedstrijd SV Twello tegen Helios was van te voren hoog. Zou de verdediging van de thuisclub de makkelijk scorende voorhoede van Helios in toom kunnen houden? Welnu Pascal Klein Velderman schakelde spits Jarmo van ’t Hof nagenoeg uit en Joey Bevers bezorgde Jeremy Zandvliet een lastige middag. Voeg daar aan toe dat op het middenveld Jan Stol steeds beter tot zijn recht komt en Max Smaal weer flitsen van zijn klasse liet zien. Misschien was de 4-1 overwinning iets te hoog maar zeker verdiend.

Vanaf het begin zette SV Twello druk. In de 4de minuut zag Max Smaal zijn schot net overgaan. Daarna was het woord aan de gasten. Kursad Yilmaz raakte in de 8ste minuut de bal niet vol en zag zijn schot rakelings naast gaan. Nadat Rusambo Rajabu een vrije trap knap door keeper Daan Hofstee gestopt zag worden, was het de beurt aan Helios. Djeremy Zandvliet schoot hoog over en Jarmo van ’t Hof naast en Mike Gerritsen schoot veel te slap in.

Opvallend was dat de ploeg uit Deventer razendsnel omschakelde en dan gevaarlijk werd. In de 18de minuut schoot Djeremy Zandvliet zo in zeer kansrijke positie naast. Aan de andere kant kwam Rusambo Rajabu net iets te laat bij een voorzet van Masora Oraile. In deze periode kreeg de thuisclub steeds meer grip op de aanvallen van Helios. Nagenoeg iedere 2de bal was voor de spelers van Twello. Na ruim een half uur spelen begon Max Smaal aan een actie. Tot driemaal toe gaf de uitstekend leidende scheidsrechter Syl Yankeng Dassi voordeel aan Max Smaal i.p.v. af te fluiten voor een overtreding. Max Smaal gaf de bal aan de heel hard werkende Tim Evers en de 1-0 stond op het scorebord. Even was Helios de weg kwijt. Maar de kansen werden niet benut aan de zijde van Twello. Pal voor de rust redde keeper Daan Hofstee heel knap op een schot van Rusambo Rajabu.

Ruststand 1-0 en dat was misschien iets te veel voor de thuisclub.

Pal na de rust had Tim Evers 2 kansen om te scoren maar weer was keeper Daan Hofstee een sta in de weg. Na een prachtige aanval in de 55ste minuut gaf Jan Stol een steekbal op Tim Evers 2-0. Nu moest Helios wel komen. Uit een corner scoorde Jarmo van ’t Hof tegen (2-1). Een paar minuten later ging keeper Daan Hofstee in de fout en moest geblesseerd het veld verlaten nadat Max Smaal heel subtiel 3-1 had gescoord. Even daarna dachten de gasten 3-2 te scoren maar hier was duidelijk sprake van hands. Helios nam steeds meer risico en was ook dreigend. Aan de andere kant vergat Max Smaal 4-1 te scoren. Zijn inzet ging maar net naast.

Nadat Job Bruntink (op de terugweg van een langdurige blessure ) 4-1 scoorde zakte bij de gasten de moed in de schoenen. Edward Achtereekte dacht 5-1 te maken, maar dit doelpunt werd op advies van de grensrechter afgekeurd. Nog een keer zette Helios aan maar Joey Bevers kwam op de doellijn keeper Steven Koopmans te hulp.

Een verdiende overwinning voor de spelers van SV Twello. Hun inzet en werklust werden terecht beloond. Volgende week uit tegen Sportclub Deventer. Aanvang 15.00 uur.