Voorwaarts knokte zich dapper terug na een 0-2 achterstand, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 1-2 en deed zichzelf daarmee tekort.

Op een zonnig sportpark De Laene begon Voorwaarts, onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Berthil ter Avest aan de seizoen-ouverture tegen het Apeldoornse Columbia. De geel-zwarten versterkten zich met meerdere spelers in de afgelopen tijd, waaronder ex-Voorwaarts doelman Yoel Finke.

Het in redelijke getale opgekomen publiek kregen een afwachtende beginfase voorgeschoteld. De thuisploeg had overwegend de bal, maar de verdediging van de Apeldoorners, onder leiding van ex-Eagle Jop van der Linden bleef probleemloos overeind.

De eerste de beste keer dat de uitploeg zelf voor de veste van doelman Michiel Selhorst verscheen was het onmiddellijk raak. Na een splijtende pass liet de linksbuiten van Columbia de Voorwaarts-defensie zijn hielen zien en trok de bal perfect voor: de knap ingeschoten volley was onhoudbaar: 0-1

Een paar minuten later werden de Apeldoorners opnieuw gevaarlijk over de flanken. Ditmaal verdween de inzet voorlangs. Tussendoor deed Rick Timmermans een duit in het zakje namens Voorwaarts: zijn volley verdween over de lat. Er brak een fase aan waarin Voorwaarts met veel energie probeerde de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen, maar Columbia bleef zelf het meest dreigend.

In de 36e minuut verdubbelden de bezoekers de voorsprong  na een vrije trap waarbij de verdediging van de thuisploeg zag er niet best uitzag: men stond erbij en keek ernaar. Doelman Selhorst was voor de tweede keer kansloos toen de inzet via  binnenkant paal in het net verdween. Direct daarna werd Voorwaarts zelf voor het eerst echt gevaarlijk, toen Luuk Grieving een corner bij de tweede paal net niet kon raken.

Maar Voorwaarts werd dreigender en dreigender.  Met inmiddels Joey Teering in de ploeg voor Bruce Schotman toog de thuisploeg volop ten aanval. In de 67e minuut was het, niet voor het eerst vandaag,  Diego Paais die opstoomde over links en een perfecte voorzet afleverde op Luuk Grieving. Helaas voor de thuisploeg werd ook deze enorme kans niet verzilverd. Daarmee deed Voorwaarts zichzelf echt tekort: de gelijkmaker was onderhand wel verdiend geweest.

Voorwaarts bleef de aanval zoeken over de flanken, en in de 71e minuut was het opnieuw gevaarlijk na een prima actie, wederom over links. Even later had de inmiddels voor Rick Timmermans in de ploeg gekomen Nick Linthorst een prachtige pass in huis op Diego Paais. Zijn voorzet was net niet zuiver genoeg. Aan de andere kant redde doelman Michiel Selhorst in de 80e minuut prima op een schot uit de tweede lijn van de bezoekers. Het was pas de eerste keer dat Columbia gevaarlijk werd na rust.

In een meer spannende dan goede slotfase bleef Voorwaarts het proberen, maar de echte finesse ontbrak. De gasten wachtten af en loerden op de omschakeling. Het dichtst bij de gelijkmaker was nog Luuk Grieving: in de 89e minuut had voormalig ploeggenoot Yoel Finke alle moeite om zijn inzet te keren. Daarmee was de koek voor Voorwaarts wel op. Het kreeg niet wat het verdiende, maar kan met het hoofd toeleven naar de volgende wedstrijd.