Sallandia pakte vandaag een uiterst gelukkige zege in Epse. Na 90 minuten stond er 0-1 op het scorebord. Een uitslag die niet paste bij het wedstrijdbeeld.

De wedstrijd was maar net gestart of Sallandia kon al juichen. Een fout in de Epser defensie werd genadeloos afgestraft. Rick Wolvenne profiteerde en liet Epser doelman John Moret kansloos. Epse herpakte zich knap en trok de wedstrijd naar zich toe. Het bleef achterin eenvoudig overeind en heerste op het middenveld. Ook nadat middenvelder Stef van Brussel met een blessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door zijn oom, de 51-jarige Rene van Brussel. De uiterst fitte vedette van weleer heeft zich enkele weken beschikbaar gesteld om de ploeg van Herman Harleman te helpen aangezien veel spelers nog geblesseerd zijn. Van Brussel speelde als vanouds en bleek nog steeds van grote waarde.

Epse kreeg in de eerste helft ook zijn kansen. Joost de Haan was zelfs driemaal koppend gevaarlijk. Eerst kopte hij uit een corner naast, daarna voorlangs en éénmaal werd zijn kopbal van de lijn gehaald. Almir Fizovic miste na een half uur spelen een grote kans op de gelijkmaker. In kansrijke positie schoot de handige aanvaller naast. Ook Rob de Haan kon doelman Thomas van Noort niet passeren. Van ruime afstand nam hij het doel van Sallandia onder vuur. Doelman van Noort keerde de inzet, moest de bal loslaten maar kon ook in de rebound een tegendoelpunt voorkomen. Aan de andere kant moest Moret éénmaal in actie komen. Hij redde katachtig op een spaarzame kans voor Sallandia.

In de tweede helft een veldoverwicht voor Epse zonder dat het in het begin tot grote kansen kwam. Spits Wolvenne lag aan de ketting bij Joost de Haan en nr 10 Marco van Meeteren werd tot verdedigen gedwongen waardoor Sallandia niet meer van eigen helft kwam. Sallandia moest steeds verder terug en kon Epse met fysiek spel lang uit de eigen zestien houden. Na 75 minuten plots een enorme kans voor Fizovic. In een klutssituatie verscheen hij één tegen één met de doelman Van Noort. Hij prikte de bal echter naast. Even later wederom een actie van Fizovic. Hij kapte zich handig vrij maar schoot via de lat over. Sallandia wankelde in de slotfase maar capituleerde niet. Eindstand 0-1.

Het zat Epse vandaag niet mee. De ploeg kreeg na de wedstrijd wel veel lof voor de getoonde inzet. Helaas leverde dat geen punten op. Komende zondag speelt Epse uit tegen SHE. Hopelijk kunnen dan de eerste punten worden bijgeschreven.