Voorwaarts heeft de competitie afgerond met een 2-3 overwinning op SC Bemmel en een derde plaats in de eindrangschikking van de eerste klasse D. Voor de statistici, het was de eerste overwinning op Bemmel in de clubgeschiedenis na 11 ontmoetingen sinds 2003/2004.

Er stond deze zondag vooral veel op het spel voor de Bemmelnaren, die de nacompetitie nog konden bereiken met een overwinning. De start van de gastheren was voortvarend, want binnen tien minuten kwamen zij op een 1-0 voorsprong door een steekpass achter de Voorwaartsverdediging en die door de spits met een boogballetje werd afgerond.

De wedstrijd was daarna in evenwicht, zonder noemenswaardige kansen voor beide elftallen. Toch kwam Voorwaarts na 35 minuten op gelijke hoogte. Cengizhan Genc kwam op links goed door en zijn voorzet viel in de kluts voor de voeten van Nick Linthorst. Zijn schot verdween licht getoucheerd onder in de linkerhoek, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Voorwaarts goed de kleedkamer uit en kwam het ook al snel op voorsprong door een goede actie van Cengizhan, die de bal in de korte hoek langs de keeper speelde, 1-2. Vlak daarna kreeg Marcus van Geelen de kans om de voorsprong uit te bouwen, na een balletje breed in de 16 meter van Bruce Schotman. De keeper redde!

In de 67ste minuut kwam toch het derde doelpunt van Voorwaarts door centrale verdediger Koen de Hullu, die na een hakballetje van Marcus, de bal op het middenveld ontving en vervolgens twee verdedigers te snel af was en de bal fraai afrondde in de rechterbovenhoek; 1-3.

Daarna kwam het te verwachten slotoffensief van SC Bemmel, dat zoals gememoreerd vocht voor een laatste kans. Vanaf links werden telkens goede aanvallen opgezet en in de 72ste minuut viel de aansluitingstreffer, 2-3. Daarna werd Bemmel op een kans na, niet meer echt gevaarlijk. Voorwaarts hield de deur op slot en de enige kans die de roodhemden nog kregen werd goed gepareerd door keeper Patrick ter Mate. De grootste kans in het laatste kwartier was zelfs voor Voorwaarts. Sem Teering stuitte, na een goede steekbal van Nick, op de keeper.

Voorwaarts is nu drie knock-out wedstrijden verwijderd van de 4de divisie. Dat betekent voor de oranjehemden het komend weekend als eerste een thuiswedstrijd aan de Laene tegen Sportclub Susteren of EHC/Heuts.