De cijfers liegen niet. Een 4-0 thuiszege tegen directe concurrent De Zweef om een langer verblijf in de eerste klasse smaakt natuurlijk zoet. Dit had Voorwaarts hard nodig. De laatste weken werd het spel beter en groeide het vertrouwen, maar het moet toch nog vaker omgezet worden in punten.

Pim Havekes bekeek tot voor kort de verrichtingen van zijn collega’s vanaf de zijlijn. Een blessure hield hem dit seizoen langdurig aan de kant. En na twee potjes in het tweede elftal in november mocht hij 24 november zijn rentree in het eerste elftal maken. En hoe! Dat werd direct een eclatante overwinning met 6-0 zege op FC Winterswijk. Een week later in de ‘dying seconds’ onderuit in Bemmel en deze zondag 8 december opnieuw een overduidelijke 4-0 thuiszege tegen de Zweef. Geen slechte cijfers voor de jongeling van 20 jaar. Voorwaarts heeft met de zege een belangrijke stap gezet om uit het beeld van de staartploegen te geraken.

Pim vond zijn optreden vandaag aardig goed. Dat betekent op z’n Twello ’s dat het heel goed ging. Pim: “Weinig weggegeven en de assist bij het laatste doelpunt.” Goede cijfers dus en net geen man of the match. Goed ingewijden spraken over een close call, want in het kielzog van tweevoudig doelpuntenmaker Bruce Schotman had ook Pim met de eer kunnen strijken.

Volgens Pim was Voorwaarts bovenliggend in de eerste helft, maar kon het pas na 25 minuten een duidelijke kans toevoegen aan de statistieken. Ismar Maglajlic creëerde, maar kon het niet afmaken. Dat deed Bruce Schotman wel na 39 minuten op assist van dezelfde Ismar. Een opsteker voor rust, want Voorwaarts had wel veelvuldig balbezit, maar had weinig diepte en daarmee dreiging in het spel.

Ruststand 1-0.

Na rust een doelgerichter Voorwaarts. Meer dreiging en ook al snel succesvol. In de 49ste minuut verzilverde Bruce een vrije trap van Rick Timmermans, 2-0. Even later is het opnieuw raak. Nu is het Rick Timmermans die met een fraaie vrije trap de 3-0 weet binnen te schieten. Pim: “We moesten in totaal twee kansen toestaan in de tweede helft en konden zelf nog een keer scoren.” In de 76ste minuut verlengde Pim een corner en Luuk Grieving kon nu doeltreffend afronden, 4-0. De slagroom op de taart van deze middag.

Voorwaarts kan volgende week aansluiting vinden met de middenmoot. In een rechtstreeks duel met Stevo kan het naast de mannen uit Geesteren komen.