Voorwaarts heeft bij de eerste wedstrijd aan de Laene in het seizoen 2023-2024 de punten aan DTS ’35 moeten laten, 0-3. Het was een geflatteerde nederlaag, waarbij door individuele fouten aan Voorwaartszijde de Edenaren te gemakkelijk aan de punten werd geholpen.

In de eerste helft wist Voorwaarts wel mogelijkheden te creëren, maar het lepe DTS kreeg de kansen. Voorwaarts kwam na een kwartier op achterstand door een ongelukkige bal op de hak van aanvoerder Nino Wattimena, die prompt in het strafschopgebied voor de voeten van een DTS-aanvaller viel, 0-1. Tot aan dat moment had Voorwaarts het initiatief.

De treffer was een kolfje naar de hand van de goed georganiseerde Edenaren. Voorwaarts zette aan en na 20 minuten kwam uitblinker Diego Paais goed door op links. Zijn lage voorzet werd door Marcus van Geelen net aan de verkeerde kant van de paal gedirigeerd. Even later werd Bruce Schotman in een kansrijke positie gezet door Marcus. Hij koos, van dichtbij het doel voor een voorzet zonder het gewenste resultaat.

DTS kreeg echter nog de grootste kansen halverwege de eerste helft. Doelman Patrick ter Mate wist een directe vrije trap met een uitstekende reflex te neutraliseren en even later moest hij opnieuw gestrekt onder in de hoek een bal tot hoekschop verwerken.

Het ijverige Voorwaarts creëerde nog voor rust wel mogelijkheden, waarbij een schot van Cengizhan Genc ternauwernood door de goalie van Ede tot een hoekschop kon worden verwerkt. De kans die volgde uit de daaropvolgende aanval werd door Bruce in handen van de keeper gekopt. Ruststand 0-1.

Na rust werden er over een weer weinig mogelijkheden gecreëerd. Voorwaarts bracht halverwege verse krachten in. Invaller Nick Linthorst krulde vanuit een moeilijke hoek de bal net voorlangs. Aan de andere kant viel echter de beslissing. Nick Linthorst toucheerde een bal voor de eigen 16 meter te licht, waardoor deze onderschept kon worden door de Edense aanvaller, 0-2.

Voorwaarts trachtte het tij nog te keren door plan B met een extra man in de spits. Het verdiende ook nog een penalty door een handsbal in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hoffmann had er geen goed zicht op. Voorwaarts moest uiteindelijk nog een late tegentreffer voor het laatste fluitsignaal accepteren (0-3) en droop teleurgesteld af.

Voorwaarts heeft nu in de competitie twee gerenommeerde traditionele zaterdagclubs gehad en kennisgemaakt met de nieuwe standaard. Daar waar het vorige week een kwartier mee kon doen tegen CSV Apeldoorn, was het deze wedstrijd zeker een uur in de wedstrijd. Dat biedt perspectief voor de volgende fase van de competitie.

De voorbereiding werd immers gedwarsboomd door te veel afwezige spelers en met het inpassen van veel nieuwkomers is het elftal nog op zoek naar automatismen.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen WSV zijn er nieuwe kansen op een goed resultaat. De wedstrijd wordt op zondagmiddag om 14 uur gespeeld aan De Laene.