Maar de eerste helft had SV Twello juist de wind tegen. Zij vielen aan, maar het gevaar was de counter van de gasten. Vooral de snelle Melvin Jansen was een plaag voor de verdediging van de thuisploeg. Keeper Steven Koopmans wist een aantal keren zeer handelend op te treden.

De ene aanval na de andere ging richting het doel van Eerbeekse Boys. Maar in de 9de minuut verscheen Melvin Jansen voor Steven Koopmans. Grote kans voor de gasten, maar Steven Koopmans is heel sterk in zo’n situatie. In dezelfde minuut de eerste grote kans voor Twello. Tim Evers schoot na een mooie actie van heel dichtbij naast. De thuisploeg bleef gas geven. Job Bruntink schoot na een mooie combinatie met Max Smaal hoog over en even later schot Max Smaal in kansrijke positie net naast.

Aanvallen en aanvallen maar dat betekent dat je je verdediging wel goed moet organiseren. Dat gebeurde niet altijd. In de 20ste minuut verscheen Thijs Streppel alleen voor Steven Koopmans. Ook dit keer kwam hij als overwinnaar tevoorschijn. In de 21ste minuut een voorzet op maat van Tristan Roeterd aan Pascal Klein Velderman. Zij strakke kopbal belandde op de paal. Schoten van Jan Stol en Max Smaal gingen net naast of over.

Als je zelf niet scoort dan gaat de tegenstander er steeds meer in geloven. Bij een mooi schot van Thijs Streppel was keeper Steven Koopmans kansloos, maar Stefan Hulsebos redde op de doellijn. Nog feller streed Eerbeekse Boys voor een goed resultaat. In de 40ste minuut zette Max Smaal goed door. Hij veroverde de bal en gaf deze aan Job Bruntink. Er volgde een prachtige actie van deze speler. Hij passeerde een paar verdedigers en scoorde met een prachtig schot de 1-0. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust had SV Twello letterlijk de wind mee. In de 49ste minuut een vrije trap voor de thuisploeg. Stefan Hulsebos zag zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld inkomen. Na een prachtige combinaties tussen Ryan van der Burg, Max Smaal en Jan Stol schoot de laatste van dichtbij over . Het gaspedaal bleef ingedrukt en Job Bruntink schoot alleen voor de keeper rakelings voorlangs. De ene mogelijkheid na de andere diende zich aan. Maar het was steeds net niet.

Zoveel mogelijkheden niet benutten dan weet je wat er kan gebeuren. In de 72ste minuut schoot Jesper Holdijk maar net voorlangs. Job Bruntink zag zijn kopbal op de lat belanden. Maarten Lutje Beerenbroek schoot de bal tegen keeper Timo Jansen aan en eindelijk kon Tim Evers 2-0 scoren. Daarna raakte de thuisclub nog een keer de paal en de lat. Af en toe deed de ploeg uit Eerbeek nog wat terug. Maar het echte geloof was verdwenen. Niet veel tijd hoefde scheidsrechter F.Beser uit Hengelo bij te tellen.

Al met al een verdiende overwinning voor SV Twello. Daarna nog gezellig met het bestuur van Eerbeekse Boys nagepraat. Zij genoten volop van de heerlijke bitterballen.

Volgende week uit tegen Oeken. Aanvang 14.30 uur. Dat zal een wedstrijd vol inzet worden. Interessant om te komen kijken.