Zonder Edward Achtereekte (geblesseerd) en Max Smaal (studie in Groningen) moest SV Twello op donderdag 1 oktober jl. aantreden tegen IJsselstreek. Pal voor de rust was het 3-0 voor de thuisclub. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar in de blessuretijd van de eerste helft werd er slordig uitverdedigd en kwamen de gasten door een eigen doelpunt van een verdediger terug tot 3-1. Dit bleek de strohalm te zijn voor IJsselstreek. Deze hebben ze in de 2de helft (bijna) volledig gepakt.

IJsselstreek begon gedreven aan de wedstrijd. Zij kregen een aantal corners, maar deze leverden niets op. In de 4de minuut een actie van Rusamba Rajabu. Hij omspeelde een aantal spelers, maar keeper Delano Dokter redde bekwaam. Daarna golfde het spel wat op en neer. Van dichtbij schoot Mitch Regelink net naast en schoot aan de andere kant Tim Evers hoog over.

Na een kwartier begon Twello beter te combineren. In de 20ste minuut een mooie combinatie tussen Rusambo Rajabu en Frank de Croon. Deze zette strak voor en Tim Evers scoorde 1-0. Na dit doelpunt werd de wedstrijd grimmiger, maar scheidsrechter Hachmang uit Apeldoorn hield de touwtjes stevig in handen. Na een half uur spelen kwam IJsselstreek iets terug in de wedstrijd. De weer mee opgekomen Mitch Regelink schoot hard op het doel maar de reactie van keeper Jay Koster was subliem.

Daarna volgde een periode waar de thuisclub de lakens uitdeelde. Mooie aanvallen. Snelle combinaties en door heel goed de vleugels te gebruiken. Joris Maalderink speelde zichzelf heel knap vrij, bereikte spits Nicky Eekhuis en de 2-0 stond op het scorebord. Niet veel later reageerde Job Bruntink heel alert, 3-0. Met deze stand dacht menigeen dat de rust aan zou breken maar door een foutieve actie werd het geheel onnodig 3-1.

Na de rust startte IJsselstreek lekker fel. Gelukkig stond de verdediging van de thuisploeg goed. Wanneer er een mogelijkheid voor de gasten was, stond daar altijd nog keeper Jay Koster. Over en weer wat mogelijkheden maar toch meer voor de gasten. Zij zetten steeds meer druk naar voren en in de 67ste minuut werd het 3-2. De wedstrijd kon nu alle kanten op. Tristan Roeterd zag zijn schot knap gepakt door keeper Delano Dokter en aan de andere kant redde Jay Koster een paar maal knap.

In de 80ste minuut werd er binnen de 16 meter een overtreding gemaakt. Geen discussie mogelijk. De goed leidende Hachmang gaf een strafschop aan IJsselstreek. Deze werd hard ingeschoten, maar de reactie van keeper Jay Koster was katachtig en hij ranselde de bal uit de hoek. Even was IJsselstreek van slag. In de 82ste raakte Tristan Roeterd de lat en niet veel later vergat Job Bruntink de bal in het doel te schieten. Nog eenmaal probeerde IJsselstreek te scoren, maar de sterk spelende verdediger Pascal Klein Velderman blokte het schot.

Zo werden 3 punten over de streep getrokken. Zondag 4 oktober uit tegen Emst en op 11 oktober thuis tegen Apeldoornse Boys. Beide wedstrijden beginnen om 14 uur maar helaas zonder publiek.

Viaclubcorrespondent SV Twello
Vorig artikelHulle passt ‘m door – met Michiel Mikkers van v.v. Activia
Volgend artikelPijnlijke nederlaag Go Ahead Eagles tegen Jong Utrecht [update: met foto’s van Henny Meyerink]