Na een kwartier spelen waren er weinig mensen meer die nog geloofden in SV Twello, want WAVV heerste op elk gebied. Feller in de duels, beter combinerend en een hogere handelingssnelheid. Hun voorsprong was meer dan verdiend. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft werd een 0-2 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong.

Al in de 3de minuut de eerste kans voor de gevaarlijke spits Davey Jansen. Hij schoot naast. Even later speelde hij zichzelf vrij, prikte de bal boven in de hoek, maar keeper Steven Koopmans tikte de bal corner. Nadat Mike van Schaik in de 10de minuut voorlangs had geschoten, kopte Davey Jansen even later de 0-1 binnen. Weer stonden de verdedigers te ver van hun tegenstanders af. Eerst redde Steven Koopmans knap op een vrije trap van Luc Dolphijn maar twee minuten later was hij kansloos op een schot van Sem de Leeuw 0-2

Deze stand was volkomen verdiend. Nu moest de thuisploeg alle schroom wel van zich afgooien. Eindelijk kwam Twello voor het doel van WAVV. In de 26ste minuut nam Tristan Roeterd een vrije trap. De bal belandde voor de voeten van Stefan Hulsebos en die scoorde de 1-2. Max Smaal gaf de bal op maat aan Job Bruntink maar de afwerking ontbrak. Toch bleef de thuisploeg nu komen. In de 37ste minuut kwam keeper Luc Huurman wel goed uit, maar hij raakte de bal niet goed en Job Bruntink scoorde wel heel knap de 2-2.

Nu moest WAVV verdedigend alle zeilen bij zetten. Net buiten de 16 meterlijn kreeg SV Twello een vrije trap. Met de nodige moeite maakte keeper Luc Huurman er een corner van. Deze wist Job Bruntink vloeiend in de bovenhoek te krullen. Na ruim 45 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Max van der Lei af.

Ruststand 3-2 en verbazing hierover aan beide zijden.

Na de rust was het eerste kwartier voor SV Twello. Ze vergaten evenwel de trekker definitief over te halen met als gevolg dat de spelers van WAVV er weer in gingen geloven. Steviger weer in de duels en ze probeerden de gelijkmaker af te dwingen. Nadat trainer Harold Dengerink verse krachten inbracht kreeg de thuisploeg meer en meer de overhand. In de 76ste minuut een sublieme pass van Maarten Lutje Beerenbroek op Tim Evers die 4-2 liet aantekenen. Even was de thuisclub na dit doelpunt niet bij de les en zo stond de 4-3 door Mike van Schaik op het scorebord.

Nu wilden de gasten nog meer. Al grabbelend haalde keeper Steven Koopman een vrije trap van Luc Dolphijn uit zijn doel. En de thuisclub dan? Edward Achtereekte kopte goed door op Nicky Eekhuis, maar hij kwam een paar centimeter te kort. Al met al een zwaarbevochten overwinning voor SV Twello.

De volgende ronde wordt volgende week zaterdag gespeeld in Hellendoorn, aanvang 14.30 uur.