Met een verdiende 3-2 overwinning van SV Twello thuis tegen Brummen heeft de ploeg het eerste deel van de competitie uitstekend afgesloten. Trainer Harold Dengerink kan meer dan tevreden zijn over dit gedeelte van de competitie, maar het 2de gedeelte zal nog genoeg gaan vragen van zijn jonge ploeg.

Op een zeer lastig te bespelen veld waren het de gasten die furieus begonnen. In de 2de minuut zag Rico van Ginkel zijn schot net overgaan en even later miste het schot van Thijmen-Jan Schut nauwkeurigheid. Nadat de verdediging van de thuisploeg zich beter had ingesteld op de counters van Brummen schoot Maarten Lutje Beerenbroek in de 9de minuut op aangeven van Max Smaal knap de 1-0 binnen in de 9de minuut.

Daarna werd het een gelijkopgaande strijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Af en toe dreigde Brummen gevaarlijk te worden door de snelle Norsi Guly, maar wat speelde Jurre Spanjers wederom een sterke wedstrijd en wist de snelle buitenspeler menig keer uit te schakelen. Naarmate de eerste helft verliep nam Brummen steeds meer het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Heel veel corners kregen zij te nemen maar de weer sterk keepende Steven Koopmans was heer en meester in de lucht.

Ruststand 1-0 en misschien was dit ook wel juist.

Kon Brummen het tij nog keren? Na de rust een mooie actie van Maarten Lutje Beerenbroek, maar keeper Gijs van Breeschoten wist nog net de bal een iets andere wending te geven. Nadat Aiko Hooijman van grote afstand ver naast had geschoten kreeg Brummen terecht een strafschop van de goed leidende scheidsrechter J. Klein Ganseij. Rico van Ginkel schoot raak 1-1.

De thuisploeg schroefde het tempo op. De ene aanval na de andere volgde op het doel van de gasten. Nadat Tim Evers eerst rand 16 meter hoog over had geschoten wist hij in de 69ste minuut op aangeven van Max Smaal 2-1 te scoren. Masora Oraile had tweemaal de mogelijkheid om te scoren maar dat lukte hem deze middag niet.

Toen Tim Evers in de 75ste minuut een corner er direct inschoot, leek de wedstrijd beslist. Maar door zelf een hoekschop niet voldoende weg te werken, kwam Brummen terug via Rico van Ginkel 3-2. Verder liet de verdediging van SV Twello het niet komen. In het centrum speelden Stefan Hulsebos en Pascal Klein Velderman ijzersterk en aan de flanken gold dit ook voor Jurre Spanjers en Tristan Roeterd. Op het middenveld wist Jan Stol menig duel te winnen zodat de gasten niet gevaarlijk konden worden.

Nu winterstop tot 21 januari 2023. Dan thuis tegen Eefde, aanvang 14.00 uur.