De wedstrijd DVOV -Twello werd niet in Roozendaal maar in Twello gespeeld. Na een magere 0-1 ruststand werd de eindstand 0-5 en dat was geenszins geflatteerd.

Vanaf het begin was SV Twello de bovenliggende partij. Maar de spelers gingen  te slordig met de vele kansen om. In de 6de minuut sprong de bal van de voet van Max Smaal in kansrijke positie. Masora Oraile liet de volgende mogelijkheid ook voorbij gaan.

DVOV werd niet echt gevaarlijk al probeerden Mees Kuipers en Remi Brouwer wel wat terug te doen. Op prima aangeven van de weer sterk spelende Maarten Lutje Beerenbroek schoot Nicky Eekhuis te slap in en even later redde keeper Jesper Klarenbeek knap op een schot van Nicky Eekhuis. De ene aanval na de andere ging richting doel DVOV en eindelijk in de 24ste minuut scoorde Maarten Lutje Beerenbroek de 0-1.

Weinig deed DVOV terug. Finn van Wijk probeerde iets terug te doen uit een corner. De volgende minuten was het weer de beurt voor SV Twello. Masora Oraile schoot van binnen de 5 meter hoog over, Tristan Roeterd zag zijn harde schot door de keeper uit het doel geranseld en Stefan Hulsebos zag zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger.

Ruststand 0-1 en dat was veel te mager voor SV Twello gezien de vele kansen.

Pal na de rust ging Max Smaal alleen op keeper Jesper Klarenbeek af maar wist deze niet te passeren. De volgende 8 minuten had Tim Evers drie maal de kans om te scoren. Steeds was het ook bij hem net niet. Na een uur spelen liet Jan Stol zien hoe het wel moet. Rand 16 meter haalde hij snoeihard uit en de keeper van DVOV was volkomen kansloos 0-2. Kopballen van Tim Evers en Sam van Eck gingen rakelings over. Ook een schot van de goed spelende Jurre Spanjers pakte keeper Jesper Klarenbeek knap.

Keeper Steven Koopmans van SV Twello, die deze middag niet veel te doen kreeg, haalde in de 78ste minuut een bal van Dylan van Kuilenburg heel knap boven uit de hoek. Uit de tegen aanval scoorde Maarten Lutje Beerenbroek subtiel 0-3.

Naarmate de tijd verstreek werden de kansen voor de spelers van SV Twello nog meer. Nicky Eekhuis scoorde in de 84ste minuut 0-4 en een voorzet van Maarten op maat aan Tim Evers deed 0-5 op het scorebord komen.

De niet opvallende, maar uitstekend leidende scheidsrechter J.J. Schumer uit Vriezenveen floot na iets meer dan 90 minuten spelen voor einde wedstrijd.

Een meer dan verdiende overwinning voor SV Twello.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Brummen. Aanvang 14.00 uur. Daarna winterstop tot 21-01-2023.