De spelers van SV Almen wisten heel goed dat ze de ploeg uit Twello niet moesten laten voetballen. Zij gingen vol elk duel in en wonnen dat dan ook menig keer. Met 4-0 wisten zij de koploper te verslaan zonder dit geflatteerd  te noemen.

Vanaf het begin lag het initiatief bij de thuisploeg. Zij gaven weinig ruimte weg. Hielden veel mensen achter de bal en gokten op de counter. Echte kansen deden zich het eerste kwartier evenwel niet voor. In de 14de minuut schoot Masora Oraile te zacht op het doel en Max Smaal speelde de bal net iets te ver voor hem uit zodat keeper Jasper Brokken simpel de bal kon pakken. Nee dan waren de aanvallen van de thuisploeg gevaarlijker.  Joran Diepenveen kon de 1-0 scoren maar keeper Nick Janssen redde katachtig. In de 24ste minuut kopte Jan Stol rakelings naast. Daarna werd de thuisploeg steeds dreigender. Toch duurde het tot de 40ste minuut dat SV Almen scoorde. Te slap greep de verdediging van de gasten in of beter gezegd helemaal niet en Roeland Kleine kon zo maar de 1-0 inkoppen. Dezelfde speler maakte pal voor de rust 2-0.

Ruststand 2-0 en dat was volkomen verdiend.

Ook in de 2de helft bleek al gauw dat de spelers van SV Twello geen kans kregen te voetballen. Almen was onmiddellijk weer veel feller en troefde de tegenstander volledig af. In de 58ste minuut ging Roeland Kleine alleen op keeper Nick Janssen af maar deze redde knap.  Op een kopbal van Joran Diepenveen was hij even later kansloos maar ook nu weer greep de verdediging niet resoluut in. Het was maar goed dat keeper Nick Janssen in goede vorm was anders had Daan Boonman pal er na al 4-0 kunnen scoren.

Aan de andere kant een mooie actie van Job Bruntink maar ook de keeper van Almen liet zijn klasse zien. Toch moest de thuisploeg steeds meer terug. Niet gek want ze hadden er heel veel energie ingestopt. Werd SV Twello nog gevaarlijk? Nee niet echt en dan was er altijd nog keeper Jasper Brokken.

Pal voor het einde maakte Daan Boonman er nog 4-0 van. De overwinning van SV Almen was volkomen verdiend.

Compliment voor de jonge scheidsrechter M. P. Keizers die prima floot.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Terborg. Aanvang 14.00 uur.
Maar er is deze week eerst nog genoeg werk aan de winkel voor de staf van SV Twello.

ViaClubcorrespondent SV Twello
Vorig artikelAdelaarsoog op Groningen thuis
Volgend artikelEen thriller aan De Laene!