SV Epse moest gisteren de punten laten aan Go Ahead Deventer. Een zwaarbevochten, maar wel terechte overwinning voor de ploeg van Bart Vos.

Go Ahead begon sterk aan de wedstrijd. Epse werd teruggedrongen op eigen helft en met name Jasper Husken bleek een ware plaag voor de Epser defensie. Meerdere malen kwam de sterke aanvaller in kansrijke positie. Zijn schoten waren altijd hard, maar soms ook onzuiver. Rond de 20e minuut nam hij doelman John Moret van dichtbij snoeihard onder vuur: de Epser doelman redde bekwaam. De grootste kans voor Epse kwam op naam van Djordy Altena. Na een half uur kwam hij vrij voor de doelman van Go Ahead, maar zijn inzet werd knap gekeerd.

Vlak voor de rust een curieus moment. Een diepe bal bereikte Jasper Husken achter de Epser defensie. Husken stond geheel alleen, nam de bal aan, maar stopte zijn actie vanwege buitenspel. Ook de Epser defensie stond stil aangezien grensrechter Erik de Jong met de vlag omhoog stond. Iedereen stond stil en niemand twijfelde ook aan buitenspel. Scheidrechter Zungur floot echter niet en gaf aan dat er kon worden doorgespeeld. Ineens een vrije doorgang voor Husken die zich deze kans niet liet ontnemen. Hij jaagde het ronde leder vol tegen de touwen. Heel Epse in rep en roer. Een “goed gesprek” tussen Zungur en De Jong veranderde niets aan het besluit.

In de tweede helft een feller Epse. Lars Otten kwam in het veld (hij had vanwege een kleine blessure niet kunnen trainen) voor Altena en liet zich direct zien. Hij snelde langs zijn tegenstander maar schoot hoog over. Na een uur spelen kwam Go Ahead op een 0-2 voorsprong, de wedstrijd leek beslist. Maar daar dacht Almir Fizovic anders over. De handige aanvaller kapte zich vrij langs Toni Cahir en schoot in de korte hoek raak. Het publiek veerde op en maakte zich op voor een slotoffensief. Epse drong Go Ahead terug op eigen helft. Een schot van Otten werd geblokt en invaller Jeffrey Sterling probeerde het afstand. Echte grote kansen leverde het niet op. Op de counter bleef Go Ahead gevaarlijk. De paal en doelman Moret voorkwamen een derde treffer. In blessuretijd viel de beslissing en was het Epser verzet gebroken (1-3).

Het zit Epse niet mee. De ploeg heeft al het hele seizoen te maken met veel blessures. Hopelijk keren er de komende weken wat spelers terug zodat trainer Harleman wat te kiezen heeft. Komende zondag speelt Epse een uitwedstrijd tegen Terwolde.

Vorig artikelSV Colmschate ’33 knokt zich naar een verdienstelijk punt tegen WWNA