Na een 1-5 overwinning in de beker en een eerdere 3-1 zege in de competitie, was SV Epse dit seizoen voor de derde keer de betere van Terwolde. In Terwolde won SV Epse verdiend met 1-3.

Allereerst feliciteert SV Epse CCW’16 met behaalde kampioenschap. Een terechte titel voor de ploeg van Bart Vos.

Al na 5 minuten dacht iedereen op het zonnige sportpark Woldermarck dat SV Epse op voorsprong kwam. Lars Otten reageerde attent op een diepe bal en wipte de bal over de twijfelde keeper Bob Fabri. Beide ploegen stonden klaar voor de aftrap toen de grensrechter van Terwolde als enige buitenspel had geconstateerd. De scheidsrechter durfde niet bij zijn eigen waarneming te blijven en nam het vlagsignaal over. Echt een schande.

SV Epse liet het er echter niet bij zitten en wist constant gevaar te stichten voor het doel van Terwolde. De tactiek iets behoudender te spelen en sneller keuzes te maken in de diepte, pakte goed uit. De achterhoede van Terwolde had geen grip op Epse aanvallers Rida Ammi, Almir Fizovic en Lars Otten, die voor eerst na zijn lange blessure in de basis startte. Terwolde probeerde met lange ballen veelal de snelle Sem Gerritsen te bereiken. SV Epse speelde echter compact en hield te ruimtes klein. Gerritsen werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door de Epser hazewindhond Wietze Nijkamp, die vandaag een zeer goede partij speelde.

Na een kwartier spelen een prachtige pass van Silas Muiderman die Almir Fizovic vond in de diepte op de rechterflank. Fizovic had een vrije doortocht en bediende de meegelopen Rida Ammi bij de tweede paal op maat. Een fantastische aanval en een meer dan terechte voorsprong, 0-1!

Terwolde liet ook zeker van zich spreken en had even later een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Epse doelman Brian Eijsvogel redde zijn team door de pegel net over de lat te tikken. Terwolde had in de eerste helft enkele kleine kansen, Epse was echter gevaarlijker en verzuimde in vele situaties effectiever om te gaan met de ruimte. Vlak voor rust kwam Terwolde toch op gelijke hoogte. Een schot van Gerritsen vanaf de linkerflank kon Eijsvogel nog keren, tegen de rebound van Jelmer Bellert was hij kansloos.

In de rust was het duidelijk. Tegen dit Terwolde was vandaag meer mogelijk. Het strijdplan bleef ongewijzigd. De tweede helft was er eentje waarbij het middenveld veelal werd overgeslagen. Beide ploegen zochten snel de spitsen in de diepte. Epse bleek daarin de beste. Halverwege de 2e helft ontsnapte Fizovic (na uittrap doelman Eijsvogel) aan het centrale verdedigingsduo van Terwolde. Hij tikte de bal eenvoudig langs de doelman Fabri, al leek Fizovic de bal niet fijn te raken.

Even later was Terwolde in rep en roer. Het dacht op gelijke hoogte te komen nadat een bal na een vrije trap werd binnengekopt. De grensrechter van Epse vlagde voor buitenspel, dat ook direct werd overgenomen door de scheidsrechter. Het was op het randje maar alle Terwoldenaren met reflectie beoordeelden het als een koekje van eigen deeg. Niemand was de actie van de eigen grensrechter vergeten.

Terwolde bracht in de eindfase extra aanvallers en speelde Epse daarmee alleen maar in de kaart. Grote kansen leverde het Terwolde niet op. Epse hield grip op het duel en counterde in de slotfase naar de 1-3. De bedrijvige Otten stoomde op aan de linkerflank en vond Fizovic op randje zestien. Fizovic schoot prachtig binnen in de linkerhoek en bepaalde de eindstand op 1-3.

Epse behoudt door de zege nog een theoretische kans op de nacompetitie. Over drie weken komt Vilsteren op bezoek en dan zal Epse weer strijden voor de volle buit.