SV Epse beleefde een makkelijke zondag. De ploeg van Herman Harleman overklaste V&L op het eigen sportpark Hassinkweide en kon weer 3 punten bijschrijven (7-3).

Epse begon fel aan de wedstrijd en jaagde de defensie van V&L op. Het was bekend dat V&L graag van achteruit wenst op te bouwen. Er werd direct druk gezet waardoor V&L vaak gedwongen werd de lange bal te spelen. Na 7 minuten kreeg Epse echter een domper te verwerken. Er werd hoog druk gezet maar de restverdediging stond na een lange bal van V&L ineens in ondertal. V&L speelde dit goed uit en bracht de 0-1 op het scorebord.

Epse was niet onder de indruk en scoorde binnen 5 minuten tweemaal. Eerst verraste Joost de Haan de keeper van V&L met lage schuiver van buiten het strafschopgebied, daarna schoot Almir Fizovic een vrije trap tegen de touwen. Epse bleef enorm veel druk houden op de tegenstander, die zich hiermee geen raad wist. De fouten stapelden zich op en Epse kreeg vele kansen de voorsprong te vergroten. Na een half uur spelen was het weer raak: Lars Otten passeerde op de linkerflank zijn directe tegenstander en bereikte Almir Fizovic, die de 3-1 kon binnenschieten. Djordy Altena bracht even later de 4-1 ruststand op het scorebord. In een één tegen één situatie schoof hij koelbloedig de bal langs de keeper.

In de tweede helft hetzelfde beeld, Epse bleef aanvallen produceren en V&L stelde daar weinig tegenover. In de 56e minuut werd Almir Fizovic in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De toegekende strafschop liet hij zich niet ontnemen (1-5). In de 64e minuut hét moment van de wedstrijd: Lars Otten passeerde zijn man aan de linkerkant van het veld en speelde bal middels een lange pass naar de rechterzijde waar Djordy Altena de bal in één beweging langs zijn directe tegenstander speelde en er zelf aan de andere kant langs heen liep. Rond de punt van de zestien schoot hij de bal vervolgens met buitenkantje rechts ineens in de verre bovenhoek. Een weergaloze treffer. Djordy Altena kreeg daarna direct zijn “publiekswissel”.

Almir Fizovic noteerde even later zijn 4e treffer. Na 75 minuten verscheen de behendige aanvaller alleen voor de keeper en passeerde hem met een bekeken wippertje. Ook Fizovic werd hierna direct gewisseld. Epse trainer Harleman had -vanzelfsprekend- inmiddels al zijn wissels ingebracht. Het kwam het spel niet ten goede. Het niveau werd lager en de echte gretigheid om meer treffers te maken ontbrak. V&L kon de laatste 10 minuten dan ook makkelijker mee en zelfs nog twee keer scoren. Epse rouwde er niet om.

De Epser ploeg heeft momenteel enorm veel blessures. Het is prachtig om te zien dat de huidige ploeg óók in staat is een tegenstander zo de wil op te leggen. Volgende week speelt Epse uit tegen Wissel. We gaan er weer voor!