SV Epse staat weer met beide benen weer op de grond. De rood-witte formatie van Herman Harleman leed een terechte 6-2 nederlaag bij Basteom.

Vanaf het begin een beter Basteom dat al vroeg de leiding nam. Een zondagsschot van Noud Rutjes verdween in de bovenhoek en liet Epser doelman Moret volstrekt kansloos. Nadat Almir Fizovic en Lars Otten kansen op de gelijkmaker misten, verdubbelde Basteom de voorsprong.

Epse kwam maar niet in haar gewenste spel en Basteom maakte hier gretig gebruik van. Handige spits Huub Rutjes liet de Epser doelman nog voor de rust voor de derde maal de bal uit het net halen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Epse speelde bijzonder matig en Basteom bleef scherp voor het doel. Rutjes scoort al in de 48ste minuut de 4-0. De 16-jarige Wytze Nijkamp en Rida Ammi lieten de Epse aanhang nog opveren. Na ruim uur liet Nijkamp de 4-1 aantekenen en in blessuretijd bediende Ammi op uiterst fraaie wijze Fizovic die de tweede Epser treffer op het scorebord bracht. Tussendoor scoorde Basteom nog twee maal (Rutjes maakt zijn derde) en miste Fizovic van elf meter.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week start Epse de competitie in en tegen Vilsteren. Een mooie gelegenheid om de zure nasmaak van vandaag weg te spoelen.