Harfsen boekte vandaag een kleine zege in Epse. Het Epser vlaggenschip had lang een resultaat in het vizier maar capituleerde in de slotfase (2-3).

In de eerste helft een aanmerkelijk beter SV Harfsen. Aanvaller Jimmink verscheen al in de eerste minuut oog in oog met André Groot Roessink. De 56-jarige doelman, die vandaag noodgedwongen het doel van Epse moest verdedigen (de eerste 4 keepers waren allen afwezig), bleek zijn kunsten nog niet te zijn verleerd. Hij redde bekwaam en behoedde Epse in het verloop van de eerste helft meerdere malen voor een achterstand. Epse, dat nog aantrad zonder eerste doelman John Moret en spelers Rutger Aarnink, Rob de Haan, Stef van Brussel, Bram Wiltink, Silas Muiderman en Rida Ammi, kreeg ook kansen. Na een half uur spelen was het raak. Lars Otten brak op de linkerflank door en bediende Djordy Altena op maat. Hij knikte bij de tweede paal raak (1-0). Niet veel later de verdiende treffer voor Harfsen waardoor beide ploegen aan de thee gingen met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft meer evenwicht al bleef Harfsen wel de beter voetballende partij. Epse hield de ruimtes kleiner en was feller dan in de eerste helft. Na 72 minuten kwam Harfsen op voorsprong. Epse toonde veerkracht en niet veel later bracht spits Joran Menkveld beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de slotfase kon Epse een derde tegentreffer niet voorkomen waardoor Harfsen met de zege naar huis ging.

Een nuttige oefenwedstrijd waarbij veel spelers op andere posities konden worden getest. Komende dinsdag speelt Epse thuis tegen Gorssel (20:00).