SV Epse heeft gisteravond met 2-3 verloren van buurman VV Gorssel. Op het mooie sportpark en een heerlijke grasmat bleek Gorssel na 90 minuten de sterkste.

In de eerste helft een felle start van Gorssel dat direct probeerde vooruit druk te zetten. Epse moest terug en had moeite met de snelle aanvaller Bram Bötzel. Na 10 minuten een mooie aanval van Gorssel via de rechterflank. Bötzel snelde langs verdediger Rutger Aarnink, zette een één-tweetje op, en rondde de aanval zelf af. Niet veel later verdubbelde Gorssel de voorsprong. Een overtreding van Djordy Altena in het 16-metergebied werd bestraft met een strafschop. Daan Stormink faalde niet en bracht na 20 minuten de 0-2 op het scorebord. Een terechte tussenstand.

Gorssel kon niet lang genieten van deze marge. Enkele minuten later was het al 1-2. Een strakke voorzet van Djordy Altena bereikte Almir Fizovic die knap afrondde. Epse kwam beter in het spel naarmate de eerste helft vorderde en kwam na 35 minuten op gelijke hoogte. Wederom kwam de assist op naam van Djordy Altena. Doelpuntenmaker was nu Silas Muiderman, die met een bekeken schuiver in de verre hoek keeper Gijs Kamphuis kansloos liet. Tussendoor liet Gorssel ook enkele kansen onbenut waardoor beide ploegen gingen rusten met een 2-2 tussenstand.

Epse dat in de eerste helft noodgedwongen al twee keer had moeten wisselen (zowel Wytze Maas als Joost de Haan verlieten geblesseerd het veld) wisselde voor de 3de keer. Djordy Altena werd vervangen door jeugdspeler Rida Ammi, die een zeer gretige indruk achterliet.

In de tweede helft meer evenwicht tussen beide ploegen, al was Gorssel aanvankelijk de betere ploeg. Een fout in de Epser achterhoede werd in 55ste minuut afgestraft waardoor Gorssel weer op voorsprong kwam. Daarna zakte Gorssel wat weg en kreeg Epse drie kansen om op gelijke hoogte te komen. Fizovic kon na 70 minuten vrij doorlopen op het Gorsselse doel. Hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Kamphuis eenvoudig kon redden. Niet veel later miste Lars Otten een vrije kans bij de 2de paal. Hij haalde ineens uit maar keeper Kamphuis bracht redding in de korte hoek. Even later was het bijna weer raak. Vanaf de linkerflank lepelde Fizovic de bal over de keeper, maar langs het doel…..

Een terechte overwinning van Gorssel, met name op basis van de eerste helft. Daar waar in Gorssel waarschijnlijk vandaag nog wordt nagenoten, kijkt de ploeg van Herman Harleman inmiddels al weer vooruit naar komende zondag. Dan staat de eerste bekerwedstrijd op het programma: Orderbos – Epse 14:00 uur.